-30 dkg liszt
-4 dl tej
-2 evőkanál cukor
-3 tojás
-2 dkg élesztő
-3 dkg olvasztott margarin ( vaj vagy zsir )
1/2 kiskanál só
-sütéshez olaj vagy zsir
-az élesztőt langyos tejben a cukorral együtt szobahőmérsékleten felfuttatjuk
-a lisztet + só elkeverjük ,közepébe mélyedést készitünk
-beleöntjük a langyos tejben felfuttatott élesztőt
-hozzáadjuk a tojások sárgáját ,elkeverjük az élesztős tejjel
- a lisztet ,kissé eldolgozzuk aztán öntjük hozzá az olvasztott zsiradékot
-jól kidolgozzuk amikor a tészta sima ,fényes a tojás fehérjet kemény habbá verjük és könnyedén elkeverjük
a tésztával,lefedve szobahőmérsékleten
-kétszeresére kelesztjük kinyújtjuk ,
-fánkszaggatóval kiszaggatjuk
-tarkedli sütöben vagy palacsinta sütőben forró olajban kisütjük
-ha megsült tálra csúsztatjuk
-lekvárral kináljuk ,porcukorral megszorjuk
A tésztához a tojássárgákat, a forralt tejjel, a zsírral és a cukorral fél óráig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A masszából dió nagyságú gömböket formálunk és megsütjük. Még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixba teszem és 30 másodpercig turmixolom, majd pohárba öntöm és aprított mandulával megszórva kínálom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet és a porcukrot egy nagyobb tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a darált olajos magot, a sót és a kockákra vágott, hideg vajat is. Kézzel (két tenyerünk, vagy ujjaink közö...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű