-50 dkg vörösbab
-3 közepes db burgonya
-1 ek sertészsír
-1 db vöröshagyma
-1 púpozott ek finomliszt
-1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1sárgarépa
-kisebb zöldpaprika
só ízlés szerint
-2 l víz
-3 db babérlevél
-6 ek tejföl
0.5 teáskanál bors
-1 csokor zöldpetrezselyem
-20 dkg sonka kockára vágva
Az előző nap beáztatott babot odatesszük főni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben.+ kockára végott sonkával+karikára vágptt sárgarépát +zöldpaprikát
Másfél óra főzés után megkóstoljuk, kezd-e jó lenni.
Hozzátesszük a , sót, tört fokhagymát, kockára vágott burgonyát+1 csokor zöldpetrezselymet.
Fél óra főzés után elkészítjük a habarást .
-Tejföl+ liszt +füszerpaprika simára keverjük, és ráöntjük a levesre. Összeforraljuk.ha még szükséges izesitjük .
Pár perc lassú főzés. után kész
A hagymát felvágjuk és olajon üvegesre pároljuk. Beleöntjük a borsót és az apróra vágott zellerzöldet és pár perc alatt kicsit összepároljuk. A joghurtot csomómentesre keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgasípokat megmossuk, lecsöpögtetjük. A fejeket (a spárga csúcsos végeit) 3 cm hosszúságban levágjuk, és félretesszük. A többit a talpától kezdve megtisztítjuk, és apróra vágj...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű1. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a kicsit összevágott savanyú káposztát és együtt dinszteljük. 2. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb 2,5 liter vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon megpárolom, majd hozzá adom a megpucolt, felkockázott burgonyát és ezt is megdinsztelem. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, néhánysz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű