-50 dkg vörösbab
-3 közepes db burgonya
-1 ek sertészsír
-1 db vöröshagyma
-1 púpozott ek finomliszt
-1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1sárgarépa
-kisebb zöldpaprika
só ízlés szerint
-2 l víz
-3 db babérlevél
-6 ek tejföl
0.5 teáskanál bors
-1 csokor zöldpetrezselyem
-20 dkg sonka kockára vágva
Az előző nap beáztatott babot odatesszük főni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben.+ kockára végott sonkával+karikára vágptt sárgarépát +zöldpaprikát
Másfél óra főzés után megkóstoljuk, kezd-e jó lenni.
Hozzátesszük a , sót, tört fokhagymát, kockára vágott burgonyát+1 csokor zöldpetrezselymet.
Fél óra főzés után elkészítjük a habarást .
-Tejföl+ liszt +füszerpaprika simára keverjük, és ráöntjük a levesre. Összeforraljuk.ha még szükséges izesitjük .
Pár perc lassú főzés. után kész
A tojásokat kettéválasszuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Szórunk bele sót és annyi kukorica darát-lisztet hogy nokedli sűrűséget kapjunk ezután hozzáadjuk a sárgáját is . Felt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesKevés olajon lepirítom a szalonnát. Hozzáadom a vöröshagymát, majd a lecsepegtetett savanyú káposztát. Kevergetem, közben megszórom egy kanál liszttel és őrölt paprikával. Felöntö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEgy leveses fazékban kevés olajon kiolvasztom a kockára vágott húsos szalonna zsírját. A zsiradékban a finomra vágott hagymát rövid ideig párolom, majd ráteszem a tésztát is. Állan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű