-50 dkg vörösbab
-3 közepes db burgonya
-1 ek sertészsír
-1 db vöröshagyma
-1 púpozott ek finomliszt
-1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1sárgarépa
-kisebb zöldpaprika
só ízlés szerint
-2 l víz
-3 db babérlevél
-6 ek tejföl
0.5 teáskanál bors
-1 csokor zöldpetrezselyem
-20 dkg sonka kockára vágva
Az előző nap beáztatott babot odatesszük főni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben.+ kockára végott sonkával+karikára vágptt sárgarépát +zöldpaprikát
Másfél óra főzés után megkóstoljuk, kezd-e jó lenni.
Hozzátesszük a , sót, tört fokhagymát, kockára vágott burgonyát+1 csokor zöldpetrezselymet.
Fél óra főzés után elkészítjük a habarást .
-Tejföl+ liszt +füszerpaprika simára keverjük, és ráöntjük a levesre. Összeforraljuk.ha még szükséges izesitjük .
Pár perc lassú főzés. után kész
Kevés olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst. Ha kifehéredik, beletesszük az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat felaprítjuk, a laskagombát papírtörlővel letörölgetjük (ha kell, megmossuk és szárazra töröljük) és a keményebb részektől megszabadítjuk. A megtisztított gombát vékony...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőtököt nagyobb darabokra vágva, kevés barna cukorral megszórva 180 fokon légkeveréses sütőben 50 percig sütjük. Ezután a megsült tök héját eltávolítjuk, majd a tisztított sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg, végül vágjuk négybe. A hagymát aprítsuk fel, és egy kevés olíva olajon dinszteljük meg. Amikor a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű