-50 dkg vörösbab
-3 közepes db burgonya
-1 ek sertészsír
-1 db vöröshagyma
-1 púpozott ek finomliszt
-1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1sárgarépa
-kisebb zöldpaprika
só ízlés szerint
-2 l víz
-3 db babérlevél
-6 ek tejföl
0.5 teáskanál bors
-1 csokor zöldpetrezselyem
-20 dkg sonka kockára vágva
Az előző nap beáztatott babot odatesszük főni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben.+ kockára végott sonkával+karikára vágptt sárgarépát +zöldpaprikát
Másfél óra főzés után megkóstoljuk, kezd-e jó lenni.
Hozzátesszük a , sót, tört fokhagymát, kockára vágott burgonyát+1 csokor zöldpetrezselymet.
Fél óra főzés után elkészítjük a habarást .
-Tejföl+ liszt +füszerpaprika simára keverjük, és ráöntjük a levesre. Összeforraljuk.ha még szükséges izesitjük .
Pár perc lassú főzés. után kész
Vájd ki a tök belsejét és vágd fel kis darabkákra. Forró olajon párolj hagymát, majd add hozzá a szétzúzott fokhagymát, a fűszereket, majd a tököt. Kicsit pirítsd át az egészet, m...
Elkészítési idő: 401. Feltesszük főni a babot 4 liter vízben. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, sót, sonkát és a zöldségeket. 2. Ha már kezd puhulni a bab, beledaraboljuk a burgonyát és a kolbászt....
Elkészítési idő: 60 perc1. A szárított gombát vízbe rakjuk. 2. A csirkemellet megmossuk és kockára vágjuk. 3. Egy edénybe, ha otthon főzzük olajat hevítünk, rárakjuk a karikára vágott hagymát és üve...
Elkészítési idő: