--2 -3 evőkanál olaj
-1 kg burgonya
- só
- bors
- 6-8 db alsó csirkecomb
--szárnyas fűszersó
-3-4 gerezd fokhagyma
-pár szelet kolozsvári szalonna ( el is maradhat )+
1/2 pohár sör a locsoláshoz = elmaradhat )
A krumplit megtisztítjuk, 0,5 cm-es karikákra vágjuk.
-- Megsózzuk, megborsozzuk. 2-3 kanál olajat teszünk a tepsibe erre sorakoztatjuk a burgonyát
- A csirkecombokat megmossuk, bedörzsöljük a szárnyas fűszersóval,, majd ráfektetjük a burgonyára . A felszeletelt (vagy csak félbe vágott) fokhagymákat rászórjuk, A kolozsvári szalonnát felszeleteljük és a combokra helyezzük
--A sütőt 180 fokra előmelegítjük, az alufóliával letakart tepsit betoljuk a sütőbe. 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve kevés sörrel meglocsoljuk 15 perc alatt pirosra sütjük.
A csirkemellet alaposan átmossuk, apróra kockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fél csirkemellfiléket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk. Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy sütőtál a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, törjük át a vajjal, tejjel. Sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, keverjük el benne a felvert tojásokat, a...
Elkészítési idő: 40 PERC + SÜTÉS Nehézség: NehézA libacombokat alaposan mossuk meg, és még vizesen dörzsöljük be sóval, és szórjunk rá borsot. A római tálat – natúr cseréptál, nem mázas! – áztassuk be 20 percre. Addig hámozzuk m...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes