Családireceptkönyv.hu

Tepsis csirkecomb burgonya ágyon


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


--2 -3 evőkanál olaj
-1 kg burgonya
- só
- bors
- 6-8 db alsó csirkecomb
--szárnyas fűszersó
-3-4 gerezd fokhagyma
-pár szelet kolozsvári szalonna ( el is maradhat )+
1/2 pohár sör a locsoláshoz = elmaradhat )

Elkészítés:


A krumplit megtisztítjuk, 0,5 cm-es karikákra vágjuk.
-- Megsózzuk, megborsozzuk. 2-3 kanál olajat teszünk a tepsibe erre sorakoztatjuk a burgonyát
- A csirkecombokat megmossuk, bedörzsöljük a szárnyas fűszersóval,, majd ráfektetjük a burgonyára . A felszeletelt (vagy csak félbe vágott) fokhagymákat rászórjuk, A kolozsvári szalonnát felszeleteljük és a combokra helyezzük
--A sütőt 180 fokra előmelegítjük, az alufóliával letakart tepsit betoljuk a sütőbe. 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve kevés sörrel meglocsoljuk 15 perc alatt pirosra sütjük.

Tepsis csirkecomb burgonya ágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rizses hús
Rizses hús

A csirkemellet alaposan átmossuk, apróra kockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csirkemelle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

A fél csirkemellfiléket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk. Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy sütőtál a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsós csirkeragu sajtos püré alatt sütve
Zöldborsós csirkeragu sajtos püré alatt sütve

1. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, törjük át a vajjal, tejjel. Sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, keverjük el benne a felvert tojásokat, a...

Elkészítési idő: 40 PERC + SÜTÉS
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Libacombok római tálban
Libacombok római tálban

A libacombokat alaposan mossuk meg, és még vizesen dörzsöljük be sóval, és szórjunk rá borsot. A római tálat – natúr cseréptál, nem mázas! – áztassuk be 20 percre. Addig hámozzuk m...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk