--2 -3 evőkanál olaj
-1 kg burgonya
- só
- bors
- 6-8 db alsó csirkecomb
--szárnyas fűszersó
-3-4 gerezd fokhagyma
-pár szelet kolozsvári szalonna ( el is maradhat )+
1/2 pohár sör a locsoláshoz = elmaradhat )
A krumplit megtisztítjuk, 0,5 cm-es karikákra vágjuk.
-- Megsózzuk, megborsozzuk. 2-3 kanál olajat teszünk a tepsibe erre sorakoztatjuk a burgonyát
- A csirkecombokat megmossuk, bedörzsöljük a szárnyas fűszersóval,, majd ráfektetjük a burgonyára . A felszeletelt (vagy csak félbe vágott) fokhagymákat rászórjuk, A kolozsvári szalonnát felszeleteljük és a combokra helyezzük
--A sütőt 180 fokra előmelegítjük, az alufóliával letakart tepsit betoljuk a sütőbe. 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve kevés sörrel meglocsoljuk 15 perc alatt pirosra sütjük.
A csirkecombokat lesózom, tepsibe rakom. A kelbimbót ráöntöm,majd alufóliával lefedve berakom a sütőbe. 210 fokon addig sütöm amíg meg nem puhul. A vajat megolvasztjuk,belerako...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejfölt és belekeverjük a tejszínt. A reszelt eme...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 500 g karfiol 100 g szezámliszt 20g utifűmaghéj 1 ek libazsír 1 kávéskanál só A morzsához 1 ek libazsír szezámmag egy kevés liszttel összekeverve 100 g sül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű