--2 -3 evőkanál olaj
-1 kg burgonya
- só
- bors
- 6-8 db alsó csirkecomb
--szárnyas fűszersó
-3-4 gerezd fokhagyma
-pár szelet kolozsvári szalonna ( el is maradhat )+
1/2 pohár sör a locsoláshoz = elmaradhat )
A krumplit megtisztítjuk, 0,5 cm-es karikákra vágjuk.
-- Megsózzuk, megborsozzuk. 2-3 kanál olajat teszünk a tepsibe erre sorakoztatjuk a burgonyát
- A csirkecombokat megmossuk, bedörzsöljük a szárnyas fűszersóval,, majd ráfektetjük a burgonyára . A felszeletelt (vagy csak félbe vágott) fokhagymákat rászórjuk, A kolozsvári szalonnát felszeleteljük és a combokra helyezzük
--A sütőt 180 fokra előmelegítjük, az alufóliával letakart tepsit betoljuk a sütőbe. 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve kevés sörrel meglocsoljuk 15 perc alatt pirosra sütjük.
1. Aprítsd fel a hagymát és kevés olajon dinszteld meg. 2. Add hozzá a kockára vágott csirkemelldarabokat, és pirítsd meg őket. 3. Keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Karfiolt félpuhára főzzük sós vízben. - Csirkemell kockákat, karfiolt, borsót, petrezselymet egy tálba tesszük. - Tejfölt, tojást, lisztet kikeverjük, só, bors, fokhagyma, sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk.A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárga és a fehérrépát kis kockákra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű