--2 -3 evőkanál olaj
-1 kg burgonya
- só
- bors
- 6-8 db alsó csirkecomb
--szárnyas fűszersó
-3-4 gerezd fokhagyma
-pár szelet kolozsvári szalonna ( el is maradhat )+
1/2 pohár sör a locsoláshoz = elmaradhat )
A krumplit megtisztítjuk, 0,5 cm-es karikákra vágjuk.
-- Megsózzuk, megborsozzuk. 2-3 kanál olajat teszünk a tepsibe erre sorakoztatjuk a burgonyát
- A csirkecombokat megmossuk, bedörzsöljük a szárnyas fűszersóval,, majd ráfektetjük a burgonyára . A felszeletelt (vagy csak félbe vágott) fokhagymákat rászórjuk, A kolozsvári szalonnát felszeleteljük és a combokra helyezzük
--A sütőt 180 fokra előmelegítjük, az alufóliával letakart tepsit betoljuk a sütőbe. 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve kevés sörrel meglocsoljuk 15 perc alatt pirosra sütjük.
Sóval vagy vegetával beszórni a húst: 2 egész csirke, 4 felet ketté, meg még ketté. Kivajazott jénai, rá reszelt sajt, rá lisztes, tojásos hús, megint sajt, rá barack, rá főzőtejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat megtisztítottam, leöblítettem, leszárítottam. Mindegyik alsó combja felőli húsos forgójánál sós ujjal felnyúltam, és 1-1 gerezd fokhagymát helyeztem bele, majd besózta...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA vöröshagymát megpucolom, apróra kockázom és az olajon üvegesre pirítom. Rádobom a zúzott fokhagymát, összeforgatom majd a felkockázott húst is beleöntöm. Fehéredésig pirítom, ma...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A karfiolt apró rózsákra szedjük, megmossuk. Felforraljuk a vizet, a sóval, a citromlevével, valamint a babérlevéllel ízesítjük. Beledobj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes