1 kg darált hús
kenyér
só
bors
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
6 db keményre főtt tojás
20 -25 dkg reszelt sajt
olaj
3-4 dl tejföl
Az olaj, a keményre főtt tojások és a tejföl kivételével a többi hozzávalóból fasírtmasszát készítünk, melyhez adhatunk némi petrezselyem zöldet és ízlésünk szerint fűszerezzük a masszát.
Egy közepes tepsit kiolajozunk és a masszát egyenletesen belesimítjuk.
A keményre főtt tojásokat elfelezzük és a masszára eloszlatjuk őket.
Meglocsoljuk tejföllel, majd a sajtot is rászórjuk.
Előmelegített sütőben, lassú tűznél kb 35-45 perc alatt megsütjük.
A karaj szeleteket klopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy nagyobb serpenyőben az olajat, /Nem kell sok olaj/ forrósítsuk fel, majd te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés zsíron szép piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát, és egy tűzálló tálba helyezzük a szeleteket. Tetejükre sonkaszeletet t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borssal meghintjük. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a húst szép pir...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes