-2 bögre rizs
- 4 bögre húsleves vagy zöldségleves
- 2 sárgarépa
-1 bögre zöldborsó (fagyasztott)
- 1 bögre kukorica (fagyasztott vagy konzerv)
- 2 evőkanál olaj
- só,bors
+elő sütött karaj szeletek
Az olajon megfuttatom a rizst tepsibe helyezem majd felöntöm a száraz rizshez képest kétszeres mennyiségű húslevessel .
hozzáadom a zöldborsót és a kukoricát +.a csillagalakúra formázott sárgarépát, ráhelyezem az elő sütött hússzeleteket
-Alufóliával befedem
-180 fokra előmelegitett sütőbe tolom ..20 percig lefedve
-majd eltávolitom a fóliát és szép pirosra sütöm a húst
Villával fellazítom az esetlegesen összetapadt szemeket.
A burgonyát meghámozom, vékony karikákra vágom a hagymával együtt és hozzákeverem a főtt rizst is, az egészet megforgatom ételízesítővel és egy kevés sóval, borssal, majd sorban,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombócokhoz a búzadarát, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot összefőzzük, és egy jó sűrű tejbegrízt készítünk, majd belekeverjük a vajat is, és hagyjuk teljesen kihűlni. N...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tepsit terítsünk le sütőpapírral. A hagymát, a fokhagymát és a gombát tiszítsuk meg, vágjuk apróra. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 1 nagy fej vöröshagyma A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. 4 gerezd fokhagyma Ledaráljuk a húsoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes