50 dkg hurka
25 dkg sütőkolbász
1 kg burgonya
10 dkg főtt rizs
2 nagy fej hagyma
ételízesítő
só, bors
A burgonyát meghámozom, vékony karikákra vágom a hagymával együtt és hozzákeverem a főtt rizst is, az egészet megforgatom ételízesítővel és egy kevés sóval, borssal, majd sorban, egymás mellé ráfektetem a hurka- és a kolbászdarabokat, alufóliával lefedve, előmelegített, forró sütőben, 200 fokon, egy óra hosszat párolom. Az alufóliát levéve pirosra sütöm.
A krumplit apróra lereszeljük. Beleütünk két tojást, ízesítjük sóval, borssal, hozzátesszük a lisztet, a zúzott fokhagymát, másfél dl étolajat. Amennyiben túl sűrű lenne, tejjel k...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesSertéscombot a rostokra keresztben szeleteljük,majd kicsit kiverjük,belülről kifelé.Kevés zsiradékon kisütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt,blansírozzuk. Ha a hús kész,a karfi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót gyors mozdulatokkal belegyúrjuk. Az így kapott tésztát hűtőben tesszük. A lehűtött tésztát lisztezett felületen kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinifasírt elkészítése az első. A cukkinit lereszelünk a sajtreszelőn, lesózzuk, 20 perc múlva kicsavarjuk. Adjuk hozzá a túrót, tojást, reszelt sajtot, zsemlemorzsát és össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű