50 dkg hurka
25 dkg sütőkolbász
1 kg burgonya
10 dkg főtt rizs
2 nagy fej hagyma
ételízesítő
só, bors
A burgonyát meghámozom, vékony karikákra vágom a hagymával együtt és hozzákeverem a főtt rizst is, az egészet megforgatom ételízesítővel és egy kevés sóval, borssal, majd sorban, egymás mellé ráfektetem a hurka- és a kolbászdarabokat, alufóliával lefedve, előmelegített, forró sütőben, 200 fokon, egy óra hosszat párolom. Az alufóliát levéve pirosra sütöm.
A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót, őrölt borsot és összekeverjük, közepébe tesszük a tojást, majd fokozatosan a tejet is, és jó sima csomómentes tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkuktába raktam a szép feldarabolt kakast , egy jó nagy fej fokhagymát , öklömnyi hagymát , 2 szál murkot ( sárgarépa) ,egy szál petrezselyem gyökeret , 2 babérlapit , szemes borsot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát félkarikára, a zöldpaprikát karikára vágom.A paradicsomot leforrázom és karikára vagy kockákra vágom.Egy mélyebb serpenyőben megolvasztom a zsírt, rádobom a szeletel...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Közepes