--30 db babapiskóta
--3 dl fekete kávé
--50 dkg mascarpone
--4 dl habtejszín
-1 kanál kakaópor
Keverjük a mascarpónét mixerrel ,majd bele a tejszínt ( hideg legyen mind a kettő)
-egy sütőpapírt készítünk
-a piskótákat belemártogatjuk a kávéba ,és a papíron egymás mellé sorakoztatjuk a cukros felével lefele
--a kávé lehet neszkávé vagy cappuccino
-3 sor piskótát helyezünk egymás mellé ,rákenjük a krém 3/4 részét
-elkenjük ,a széleinél kevesebbet, hogy ki ne folyjon ha feltekerjük
-megszitáljuk kakaóporral
-aztán hajtogatjuk a papír segítségével,folpackot is használunk hogy jól fel legyen tekerve
-1 éjszakára hőtőben pihentetjük
-másnap leszedjük a papírt ,megkenjük krémmel és egy villával hosszanti bordázatot húzunk rá.
Tetejét maradék krémmel vagy felvert tejszínnel díszítjük, kakaóporral szórjuk.
Tegyük vissza a hűtőbe pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba. A tál vagy tepsi aljára kirakunk egy sor babapiskótát. A vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel csomómentesre keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, csumájától megszabadított epret apró darabokra vágom (akinek van kedve, néhány szebb darabot eltehet díszítéshez) és tetszés szetrinti cukor mennyiségét teszek rá. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz