lósóskába vagy lórumba tekerve)
---50 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka is lehet)
--10-15 dkg rizs (ki mennyivel szereti)
--1 kis fej vöröshagyma
---1 egész tojás
-- bors
- só
--vaj vagy olaj az edény kikenéséhez
--10-15 dkg sóska
--30-35 db vadsóska, lósóska ( lehet szöllö levélben is de most még ez korai)
A darált húshoz adjuk a megmosott rizst, a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk,ízesítjük,+ az 1 tojást majd alaposan összekeverjük.
. Közben felforralunk másfél liternyi vizet, beledobjuk a megmosott vadsóska leveleit, majd rögtön leszűrjük.
-A levelekből kivágjuk a vastag eret (mint a káposztánál), belerakjuk a darált húsos tölteléket (jó evőkanálnyit) és nem túl szorosan betekerjük (hogy a főzéskor megduzzadó rizs ne szakítsa ki), két végén visszahajtjuk a levelet..
-Közben a megmosott sóskát a vajon megdiszteljük
-A kis töltelékeket nem túl szorosan, egymás mellé rakjuk,a dinsztelt sóskára , felöntjük annyi, enyhén sózott vízzel, hogy ellepje, majd feltesszük főni.
.– ha kevés a víz, pótolhatjuk.
Tálaláskot tejföllel kináljuk
Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket, a cukkinit fél cm vastagságúra,( én héjastól tettem bele), paprikát, paradicsomot, hagymát mindent karikára vágunk. A cukkinit egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit nyersen elreszeljük- Sót és lisztet teszünk bele.Forró vízben nokedli szaggatóval kiszaggatjuk.Tea vajon átpirítjuk és túróval esetleg sajttal tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hajdinát forróvízzel öblítsük le, majd sós vízben, forrástól számítva 18 perc alatt főzzük meg. Szűrjük le, keverjük össze 2 ek olíva olajba reszelt 1 gerezd fokhagymával. A b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy fazékban sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és a csomagolásán olvasható leírás szerint fogkeményre (al dente) főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és apróra kockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű