lósóskába vagy lórumba tekerve)
---50 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka is lehet)
--10-15 dkg rizs (ki mennyivel szereti)
--1 kis fej vöröshagyma
---1 egész tojás
-- bors
- só
--vaj vagy olaj az edény kikenéséhez
--10-15 dkg sóska
--30-35 db vadsóska, lósóska ( lehet szöllö levélben is de most még ez korai)
A darált húshoz adjuk a megmosott rizst, a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk,ízesítjük,+ az 1 tojást majd alaposan összekeverjük.
. Közben felforralunk másfél liternyi vizet, beledobjuk a megmosott vadsóska leveleit, majd rögtön leszűrjük.
-A levelekből kivágjuk a vastag eret (mint a káposztánál), belerakjuk a darált húsos tölteléket (jó evőkanálnyit) és nem túl szorosan betekerjük (hogy a főzéskor megduzzadó rizs ne szakítsa ki), két végén visszahajtjuk a levelet..
-Közben a megmosott sóskát a vajon megdiszteljük
-A kis töltelékeket nem túl szorosan, egymás mellé rakjuk,a dinsztelt sóskára , felöntjük annyi, enyhén sózott vízzel, hogy ellepje, majd feltesszük főni.
.– ha kevés a víz, pótolhatjuk.
Tálaláskot tejföllel kináljuk
Mivel én nem kaptam szárzellert - mifelénk elég ritka látvány - ezért zellergumót reszeltem az alapba a kislyukú reszelőn. Tehát az olajon kevés sóval üvegesre pároltam a kockázo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA túrót jól áttörjük. (Én erre egy krumpli törőt használtam.) Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az apróra vágott friss kaprot, beleszórjuk a réteslisztet és jól összekeverjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágjuk le a paradicsomok kalapját, majd próbáljuk meg kivenni egy kanállal a belsejét. A héját nem kell meghámozni, de a magvakat és a keményebb részeket kanalazzuk ki. 2. Ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott gombát szeletekre vágjuk, egy edényben olajt melegítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk. Beletesszük a felszeletelt gombát és paprikát. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű