1 kg burgonya
-40 dkg sertéshús ledarálva
-1 -2 egész tojás
-só,bors, 1-2-beáztatott zsömle vagy 2 szelet fehér kenyér beáztatva
-2-3 gerezd zúzott fokhagyma
-kevés olaj a tepsi aljába amire ültetjük a burgonya feleket
- 20 dkg reszelt sajt
a burgonyát héjában megfőzzük -karalábé vájóval a közepét kivájjuk
-ha kihült megpucoljuk és ketté vágjuk hosszában
-a ledarált sertéshúst bekeverjük ,a fűszerekkel+ fokhagyma + az beáztatott zsöklék
-a kettévágott burgonyákat kanállal megtöltjük ,formázzuk
-a tepsit vagy jénait kevés olajjal megkenjük ,a burgonyákat szépen sorba beleültetjük és reszelt sajtal megszorjuk
-fóliával letakarjuk
-kb.35-40 perc mulva a fóliát levesszük és még piritjuk hogy szép piros legyen
Megpucoljuk és felaprítjuk a hagymát. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pirítjuk. Ha megpirult a hagyma, hozzáadjuk a gombát és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte a vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy serpenyőbe a vajat, olvasszuk fel majd pirítsuk meg benne a csirkemájat. Közben szeleteljük fel a bacont, a gombát és a hagymát. Amikor a máj kissé megpirult adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA csirkét előző nap megtisztítjuk, és felvágjuk kisujjnyi csíkokra. A fűszerekből és az olajból pácot keverünk, és a húst alaposan beleforgatjuk, majd folpack alatt hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1.) a burgonyát meghámozom, megmosom, karikára szeletelem egy tálba, ott megszórom sült krumpli fűszerrel és egy kis sóval, összekeverem, hogy mindenhol egyformán érje a fűszer....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű