1 kg burgonya
-40 dkg sertéshús ledarálva
-1 -2 egész tojás
-só,bors, 1-2-beáztatott zsömle vagy 2 szelet fehér kenyér beáztatva
-2-3 gerezd zúzott fokhagyma
-kevés olaj a tepsi aljába amire ültetjük a burgonya feleket
- 20 dkg reszelt sajt
a burgonyát héjában megfőzzük -karalábé vájóval a közepét kivájjuk
-ha kihült megpucoljuk és ketté vágjuk hosszában
-a ledarált sertéshúst bekeverjük ,a fűszerekkel+ fokhagyma + az beáztatott zsöklék
-a kettévágott burgonyákat kanállal megtöltjük ,formázzuk
-a tepsit vagy jénait kevés olajjal megkenjük ,a burgonyákat szépen sorba beleültetjük és reszelt sajtal megszorjuk
-fóliával letakarjuk
-kb.35-40 perc mulva a fóliát levesszük és még piritjuk hogy szép piros legyen
A babot egy éjszakára hideg vízbe beáztatjuk, reggel leszűrjük. Hagymát dinsztelünk, rántást készítünk. A babot feltesszük főni só, cukor,szódabikarbóna, köménymag és borsikafű í...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTegyük a paradicsomot forró vízbe, majd hámozzuk meg és vágjuk félbe azokat. Vagdaljuk a padlizsánt és a paprikákat nagyobb kockákra. Vágjuk a cukkinit szeletekre és aprítsuk fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sós vizet felforraljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet és sűrű kásává főzzük. 2. Amikor besűrűsödött, hozzákeverünk egy kevés vajat....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű