Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött burgonya


Írta:

Elk. idő: 35
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya

-40 dkg sertéshús ledarálva

-1 -2 egész tojás

-só,bors, 1-2-beáztatott zsömle vagy 2 szelet fehér kenyér beáztatva

-2-3 gerezd zúzott fokhagyma

-kevés olaj a tepsi aljába amire ültetjük a burgonya feleket

- 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


a burgonyát héjában megfőzzük -karalábé vájóval a közepét kivájjuk

-ha kihült megpucoljuk és ketté vágjuk hosszában

-a ledarált sertéshúst bekeverjük ,a fűszerekkel+ fokhagyma + az beáztatott zsöklék

-a kettévágott burgonyákat kanállal megtöltjük ,formázzuk

-a tepsit vagy jénait kevés olajjal megkenjük ,a burgonyákat szépen sorba beleültetjük és reszelt sajtal megszorjuk

-fóliával letakarjuk

-kb.35-40 perc mulva a fóliát levesszük és még piritjuk hogy szép piros legyen

Töltött burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Robi és Pundy mexikói sajtos rizses babja
Robi és Pundy mexikói sajtos rizses babja

A három bögre rizst kevés olajon előpirítjuk, majd pirítás után 4 bögre vízzel felöntjük, és só nélkül készre főzzük. A bolognai alaphoz a konzervparadicsomot összekeverjük a szer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tojásos lecsó
Tojásos lecsó

Olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rárakjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, sózzuk. Fedő alatt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a 6 felvert tojást. Összekeverjük, ha megszil...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Káposztás tócsni
Káposztás tócsni

Készítse elő a káposztakeveréket: Egy nagy keverőtálban keverje össze a reszelt káposztát, apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ez a hármas alkotja a pogácsák ízgazdag alapj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Florentin tojás camembert mártással
Florentin tojás camembert mártással

1) Kesudiós sajtkrém összeállítása Egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk a kesudiót. Az érett, lágy camembert sajtot darabokra tépkedjük és hozzáadjuk a kesudióhoz. Felöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk