1 darab nagyobb tök
500 g darált hús
150 g kuszkusz
1.5 dl forró víz
2 darab tojás
1 csomag metélőhagyma
1 csomag petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
só
100 g sárgarépa
3 dl joghurt
2 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál bors
1 csomag kapor
só
tököt megpucoljuk ,kettévágjuk, megsózzuk, majd félretesszük.
- A forró vizet a kuszkuszra öntjük,
sóval, olívaolajjal ízesítjük, ezután letakarjuk, és 10 percig állni hagyjuk.
Ezt követően
összekeverjük a darált hússal, a tojással, a sóval, a finomra vágott petrezselyemzölddel
és metélőhagymával.( jó egy közepes nagyságú vöröshagyma is apróra vágva ) A tölteléket jól összedolgozzuk, majd a tök alsó részébe töltjük.
A tetejével lefedjük,
-Alá öntjük a szószos keveréket
-Szószos keverék // összekeverjük a reszelt sárgarépát, a joghurtot, az olívaolajat, a sót, a
törött borsot és a finomra vágott kaprot. Alufóliával letakarjuk .és sütőben, 180 C fokon, 45 percig sütjük A töltött sült tököt a szósszal tálaljuk szeletelve ...
(ÉN dupla adagból készitettem )
Egy serpenyő kevés olivaolajat öntök, hozááadom a vékony karikára vágott vöröshagymát, a darálthúst, gyakori kevergetés mellett fehéredésig pirítom, majd sózom, borsozom, mehet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBográcsban zsírjára sütjük a szalonnát, majd ráöntjük a felaprított vöröshagymát. 2 perc elteltével hozzáadjuk a felkockázott húst és körbepirítjuk. Sózzuk és köménnyel, borssal,...
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Nehézség: KözepesElőször főzd meg a karfiolt: fedő alatt párold forró vízben kb. 4-5 percig vagy amíg puha nem lesz, de arra figyelj, hogy nehogy szétfőzd! Ezután jól szűrd le, majd szárítsd meg eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a krumpli pürét,belekeverjük a hagymán megsütött ,szeletekre vágott virlit.Tepsibe tesszük,sajtot reszelünk a tetejére, és szép pirosra sütjük a sütöben.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű