1 darab nagyobb tök
500 g darált hús
150 g kuszkusz
1.5 dl forró víz
2 darab tojás
1 csomag metélőhagyma
1 csomag petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
só
100 g sárgarépa
3 dl joghurt
2 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál bors
1 csomag kapor
só
tököt megpucoljuk ,kettévágjuk, megsózzuk, majd félretesszük.
- A forró vizet a kuszkuszra öntjük,
sóval, olívaolajjal ízesítjük, ezután letakarjuk, és 10 percig állni hagyjuk.
Ezt követően
összekeverjük a darált hússal, a tojással, a sóval, a finomra vágott petrezselyemzölddel
és metélőhagymával.( jó egy közepes nagyságú vöröshagyma is apróra vágva ) A tölteléket jól összedolgozzuk, majd a tök alsó részébe töltjük.
A tetejével lefedjük,
-Alá öntjük a szószos keveréket
-Szószos keverék // összekeverjük a reszelt sárgarépát, a joghurtot, az olívaolajat, a sót, a
törött borsot és a finomra vágott kaprot. Alufóliával letakarjuk .és sütőben, 180 C fokon, 45 percig sütjük A töltött sült tököt a szósszal tálaljuk szeletelve ...
(ÉN dupla adagból készitettem )
Elkészítése: Rántott karfiol: A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15percig főztem. Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzzük, leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Amíg a tészta fő, a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, zsírját kiolvasztjuk. A szalon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük. A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk,répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós rizs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű