-5 db tojásfehérje
-15 dkg porcukor
-10 dkg finomliszt
egy kisebb narancs (vagy egy nagyobbnak elég a fele) reszelt héja és leve
-Ez az alap, úgy gondolom, innentől mindenki a saját ízlésének megfelelően folytathatja a hozzávalók sorát (a mennyiségek figyelembe vételével).-
- Én a következőket használtam:
--5 dkg kókuszreszelék
--10 dkg mix aszalt gyümölcs ( többfajta aszalt gyümölcs egy helyen )
-5 dkg étcsokoládé apróra vágva
- lehet úgy is, hogy egy jó marék darabos dió + 5 dkg aszalt vörös áfonya
--A tojásfehérjéket felverem, a vége felé két adagban hozzáadom a porcukrot, és kemény habbá verem.
--Hozzáadom a lisztet és belereszelem a narancs héját, majd belefacsarom a levét.
-Óvatos mozdulatokkal egyneművé keverem
. Ezután beleszórom a többi hozzávalót, elvegyítem a tésztával, és sütőpapírral bélelt őzgerinc formába simítom
.( Én egy új kisebb csatos tepsit próbáltam ki azért nem tettem őzgerinc formába )
180 fokos előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt sül meg.
A narancs nagyon feldobja ezt az egyszerű süteményt!
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A dióbelet 180 ˚C sütőben 5 perc alatt megpirítjuk. Pirítás után könnyebben lejön a dió vékony héja. Mi nem szedtük le ezt a vékony héjat. Mindenkinek szabadon az ízlésére van bí...
Elkészítési idő: Kb. 1 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, sütőpapíron vékonyra kinyújtjuk és tepsi hátán 180 °C-os sütőben 8 percig sütjük. Ne barnítsuk meg! A krémhez a lisztet és a c...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük. A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű