- 4 tojás,
-- 40 dkg liszt,
- 2 dl tej
-- 20 dkg cukor,
-- 4 nagy alma.
- 1 sütőpor
-- 1 kávéskanál őrölt fahéjjal
-2 vaníliás cukorcukor
- csipet só
-A tojásokat robottal verjük fel, keverjük hozzá a cukrot + vaníliás cukrot és verjük tovább.
--A lisztet összekeverjük a sütőporral + őrölt fahéjjal ,csipet sóval és öntsük hozzá a tejet ,
-majd a két masszát összekeverjük
--Az almát mossuk ,hámozzuk ,vágjuk kockákra
-egy tepsit alját vajjaj kikenjük
-beleszórjuk az almát
-a -a folyékony masszát ráöntjük az almára szépen elegyengetjük ,hogy mindenhova kerüljön
-a sütőt előmelegítjük 180 fokra ...30 perc alatt megsütjük
-tálaláskor kockára vágjuk
-aki szereti megszórhatja porcukorral
-
A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd a szitában visszamaradt korpát is beleborítjuk. Ujjainkkal elmorzsoljuk a vajdarabkákat a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a to...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtj...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűAz almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát.......... Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót. A tészta hozzávalóit összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukor...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű