5 egész tojás
-20 dkg pocukor
125 ml langyos víz
-200 ml étolaj
-2 csomag vaniliás cukor
-1 cs sütőpor
37 dkg liszt
-2 evőkanál kakaópor
a tojásokat szétválasztjuk
-a tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral + vaniliás cukorral
-hozzákeverjük lassan a langyos vizet + olajat
a lisztbe elkeverjük a sütőport
-a tojások fehérjét felverjük kemény habbá
-belekeverjük a tésztába a sütőporos lisztet + a tojások kemény habját
-kettéosztjuk a tésztát
-fele marad sárga a másik felébe belekeverjük a kakaóport
-egy tortaformát kivajazunk + lisztezünk
- kezdjük a formába kanalazni a tésztát
közepénél kezdjük kanalazást
előbb 2 kanál fehér tésztát erre jön 2 kanál kakaós tészta és így tovább amég el nem fogy a tészta
-180 fokon előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsünjük
Először tejet egy tálkába langyosítsuk 30 C ° (közel 85 F °). Amikor a tej langyos, adjunk hozzá élesztőt, egy evőkanál cukrot és lisztet, és oldjuk minden összetevő. Hagyd 15 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a golyókat készítsük el,majd félre tesszük hűvös helyre. A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk. Az egész tojásokat a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 2. Hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFontos, hogy a zsír és a tejföl hideg legyen, amikor elkezdünk vele dolgozni. A zsírt, a tejfölt, a sót, a sütőport, a lisztet, és a vanília aromát összedolgozzuk, és gyorsan dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű