5 egész tojás
-20 dkg pocukor
125 ml langyos víz
-200 ml étolaj
-2 csomag vaniliás cukor
-1 cs sütőpor
37 dkg liszt
-2 evőkanál kakaópor
a tojásokat szétválasztjuk
-a tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral + vaniliás cukorral
-hozzákeverjük lassan a langyos vizet + olajat
a lisztbe elkeverjük a sütőport
-a tojások fehérjét felverjük kemény habbá
-belekeverjük a tésztába a sütőporos lisztet + a tojások kemény habját
-kettéosztjuk a tésztát
-fele marad sárga a másik felébe belekeverjük a kakaóport
-egy tortaformát kivajazunk + lisztezünk
- kezdjük a formába kanalazni a tésztát
közepénél kezdjük kanalazást
előbb 2 kanál fehér tésztát erre jön 2 kanál kakaós tészta és így tovább amég el nem fogy a tészta
-180 fokon előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsünjük
1. A sütőt 200 fokra melegítjük. 2. Nagy tűzálló tálat kikenünk a vajjal és a tejet belelocsoljuk. 3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot és a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. 3. A sárgákat fele cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a kakaót és a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a többi anyag hozzáadásával szép sima tésztát gyúrunk. Kicsit lehűtjük, szaggatjuk és 180°C-on 8-10 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű