menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres sertéscomb


Írta:

Elk. idő: 180
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-1 szelet friss,csontos,bőrös sertéscomb( kb 1,5 kg -nyi)
--1 köteg zöldhagyma
-5 gerezd fokhagyma
-bazsalikom,snidling,majoranna
-kb 4 dl sör
-só, bors

Elkészítés:


-a jól megmosott húst szárazra töröljük
-börét több helyen bevágjuk
-a hagymákat és a fűszereket nagyon apróra vágjuk,ősszekeverjük kb, 4 evőkanál olajjal,sóval és borssal izesitjük.majd ezzel a keverékkel jól bekenjük a húst mindkét oldalán
Zacskóba tesszük és hütőszekrényben legalább 2 órán keresztül pácoljuk
-ezután kivesszük ,kevés olajjal kikent tepsibe helyezzük,aláöntjük a sört ,és alufóliával lefedve előmelegitett sütőben kb.1,5 órán keresztül sütjük
-közben ellenörizzük,meglocsoljuk a levével,ha elfőtte a levét kevés húslevest öntünk alá
-az utolsó 10 percben levesszük a fóliát és megpiritjuk a húst
-a sütőből kivéve 10 percre lefedjük alufóliával,majd krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.....

Fűszeres sertéscomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tűzdelt karaj hideg mártással
Tűzdelt karaj hideg mártással

- A húst fűszerezzük és bekenjük olajjal. Egy napra hűtőbe tesszük. - Mély zsebeket vágunk a húsba, és a kolbászt, a szalonnát és a hagymát a zsebekbe helyezzük. - Fólia alatt...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Stefánia vagdalt tojással
Stefánia vagdalt tojással

Ledarálom a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt. /Ha darált húst veszek, akkor a fokhagymát, hagymát belereszelem) Hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, v...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilonka
Töltött karaj_karajkockákkal_hideg tál
Töltött karaj_karajkockákkal_hideg tál

Elkészítése: A karajból levágunk 2 vékony szeletet és félre tesszük. Az egész karajnak a közepét kivájjuk, hogy egy cső szerű lyukas húsdarabunk legyen. Sózzuk, borsozzuk. A kivá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Zöldborsós tokány
Zöldborsós tokány

A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon lassú tűznél üvegesre dinszteljük. A húst eközben először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk, körülbelül ugyanakkora nagys...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk