4-6 sertéscomb szelet, 2 ek.paradicsompüré, 1 közepes vöröshagyma,
1-1 szál sárga és fehérrépa kockázva, 10-15 dkg zöldborsó, 2 db csemegeuborka, 10 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín, kevés liszt, só, esetleg bors, pirospaprika, fél citrom leve.
A hússzeleteket sózzuk, ha valaki szereti akkor borsozza is,? vékonyra klopfoljuk, lisztben megmártjuk, zsírban barnára átsütjük, áttesszük lábasba amiben főzni fogjuk.A maradék zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, átkeverjük, a húsra öntjük, felengedjük annyi vízzel hogy a húsokat ellepje. Kisebb lángon majdnem készre főzzük. Beletesszük a sárga és fehérrépakockákat, majd 10 perc múlva a zöldborsót, csemegeuborkát, gombát ( elhagyható), és puhára főzzük. 1 ek. lisztet kevés vízzel simára keverünk, tűzről levéve besűrítjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt és még pár percig együtt főzzük. Ui: a habarás csak akkor kell bele, ha hígnak találjuk a mártást! Elvileg a húsról leolvadó liszt elég kell hogy legyen.
Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a csülköket. Nagy fazékban a sóból, borsból, fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből és a köményből páclevet készítünk annyi vízzel, ami el...
Elkészítési idő:A hús szeleteket megsózom, borsozom, majd folpack alatt kiklopfolom. A többi hozzávalót egy tálkában összekeverem, és megkenem vele a hús szeleteket, és egy tányérra teszem, fóli...
Elkészítési idő: 1,5Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésíte...
Elkészítési idő: 30-45 perc