4-6 sertéscomb szelet, 2 ek.paradicsompüré, 1 közepes vöröshagyma,
1-1 szál sárga és fehérrépa kockázva, 10-15 dkg zöldborsó, 2 db csemegeuborka, 10 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín, kevés liszt, só, esetleg bors, pirospaprika, fél citrom leve.
A hússzeleteket sózzuk, ha valaki szereti akkor borsozza is,? vékonyra klopfoljuk, lisztben megmártjuk, zsírban barnára átsütjük, áttesszük lábasba amiben főzni fogjuk.A maradék zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, átkeverjük, a húsra öntjük, felengedjük annyi vízzel hogy a húsokat ellepje. Kisebb lángon majdnem készre főzzük. Beletesszük a sárga és fehérrépakockákat, majd 10 perc múlva a zöldborsót, csemegeuborkát, gombát ( elhagyható), és puhára főzzük. 1 ek. lisztet kevés vízzel simára keverünk, tűzről levéve besűrítjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt és még pár percig együtt főzzük. Ui: a habarás csak akkor kell bele, ha hígnak találjuk a mártást! Elvileg a húsról leolvadó liszt elég kell hogy legyen.
A húst ujjnyi csíkokra szeleteljük, megszórjuk sóval, borssal, és beletesszük az Okosedénybe. Hozzáadjuk a borsót, a gombát, az apróra darabolt paprikát, paradicsomot. Rátesszük a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA húsnyárs hozzávalóit alaposan dolgozd össze – aprítógépbe téve pár fordulat után kész is – és vizes kézzel formázz belőle csinos nudlikat, majd húzd nyársra. Grillsütőre hely...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA brassói aprópecsenye szerintem a világ egyik legjobb kajája, nehéz neki ellenállni. Mindenki másképp csinálja, én így szoktam: A krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Kb. 50-60 dkg sertés karajt felszeleteljük, jól kiklopfoljuk! 2. Sózzuk, borsozzuk! 3. Lisztbe megforgatjuk és egy kevés olajban hirtelen megsütjük! 4. A húsokat fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű