4-6 sertéscomb szelet, 2 ek.paradicsompüré, 1 közepes vöröshagyma,
1-1 szál sárga és fehérrépa kockázva, 10-15 dkg zöldborsó, 2 db csemegeuborka, 10 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín, kevés liszt, só, esetleg bors, pirospaprika, fél citrom leve.
A hússzeleteket sózzuk, ha valaki szereti akkor borsozza is,🙂 vékonyra klopfoljuk, lisztben megmártjuk, zsírban barnára átsütjük, áttesszük lábasba amiben főzni fogjuk.A maradék zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, átkeverjük, a húsra öntjük, felengedjük annyi vízzel hogy a húsokat ellepje. Kisebb lángon majdnem készre főzzük. Beletesszük a sárga és fehérrépakockákat, majd 10 perc múlva a zöldborsót, csemegeuborkát, gombát ( elhagyható), és puhára főzzük. 1 ek. lisztet kevés vízzel simára keverünk, tűzről levéve besűrítjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt és még pár percig együtt főzzük. Ui: a habarás csak akkor kell bele, ha hígnak találjuk a mártást! Elvileg a húsról leolvadó liszt elég kell hogy legyen.
1. Összegyúrjuk a hozzávalókat. 2. Forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk, majd kevés olajon szép aranyszínűre sütjük. Közben rizst főzünk, a főzővízbe sót és pirospaprikát szórunk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, majd a répát a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk le...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk. A bacont kis kockára vágva kiolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megsütjük rajta. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a hag...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes