60 dkg sertéskaraj
20 dkg vöröshagyma
liszt
25 dkg paradicsom
l evőkanál paradicsompüré
l dl fehérbor
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg sajt
kakukkfű
őrölt bors
só
olaj a sütéshez
Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a kakukkfüvet, kevés borral felengedjük, és sűrűre főzzük.
A hússzeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és olajban kisütjük.
Tűzálló tálba fektetjük a húsokat, mindegyikre egy vékony szelet sajtot teszünk, meglocsoljuk a sűrű mártással, és egy-egy szelet sajttal lefedjük. Forró sütőben a sajtot ráolvasztjuk.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA legfinomabb étkezési tepertőt a sertés húsos, hasaalja szalonnájából készíthetjük. Ha nem csíkozzuk fel, akkor pörcnek fogják hívni. Ha felcsíkozzuk, egyrészt biztosabban jól át...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált húst a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és az egészen finomra aprított zöldpetrezselyemmel összekeverjük. - Beleütjük a tojásokat, az áztatott kenyeret jól elkeverjü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes