menu

Családireceptkönyv.hu

Máglyarakás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg mazsolás kalács, vagy 10 db száraz kifli felkarikázva
1 l tej
3 nagy tojás
3 ek cukor + 3 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg darált sió
baracklekvár
6 közepes alma
őrölt fahéj

Elkészítés:


A kalácsot felszeleteljük/ a kifli felkarikázzuk. A tejet egy lábosban feltesszük forrni, addig a 3 tojás sárgáját a 3 ek. cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, és a forró tejbe öntjük, egyet forralunk együtt rajta.
Az egészet a kalácsra/kiflire öntjük, hagyjuk, hogy jól megszívja magát. Ne sokat forgassuk, hogy ne törjük össze a kalácsot/kiflit.
Kivajazunk egy közepes méretű tepsit és alulra öntjük a kalácsot/kiflit, erre baracklekvár kerül egy vékony rétegben, majd megszórjuk a darált dióval.
Megpucoljuk az almát és nagyon vékony karikákban a dióra fektetjük (én nem párolom előre, sok helyen úgy készítik), az egész tepsit befedjük az almakarikákkal, megszórjuk bőven fahéjjal. Előmelegített sütőben 160 fokon 30-40 percig sütjük (az alma puhulásáig).
A tojásfehérjét csipetnyi sóval és 3 ek cukorral habbá verjük, majd ha már kemény a hab 1 ek baracklekvárt is beleforgatunk. Ezzel terítjük be rusztikusan az almát, és még addig sütjük amíg a hab színt nem kap, kb. 10 perc.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Fantasztikus finomság sütés nélkül
Fantasztikus finomság sütés nélkül

A tejszínt nagyon kemény habbá verjük. Rákenjük a vaníliás krémre. A tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kaprós-Túrós lepény
Kaprós-Túrós lepény

A tészta hozzávalóit összegyúrom, kinyújtom, kikent tepsiben elhelyezem. A töltelék hozzávalóit összekeverem, hogy krémes állagú legyen. A tésztára terítem. 1 tojással megkenem...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejpite
Tejpite

A lisztet, tojássárgáját,tojásfehérjéket habbá verve, vaníliás cukrot, kristálycukrot, csipet sót tejjel csomómentesre keverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Közepes nagyság...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Epres-csokis palacsinta
Epres-csokis palacsinta

Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és apró darabokra vágjuk. A tojásokat összekeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a sót, a lisztet, és sima tésztává dolgo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk