32 dkg liszt, 16 dkg vaníliás cukor, 16 dkg darált dió, 1 Rama
A fentieket jól összedolgozzuk - akár egy héttel hamarabb is elkészíthetjük, addig állhat a hűtőben - és hűtőben pihentetjük kb fél órát. Kis adagonként kinyújtjuk, pogácsa formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben - a sütőt előmelegítjük - pár perc alatt kisütjük. Kettőt-kettőt savanykás lekvárral összeragasztunk és csokimázzal megkenjük, tetejére diót tehetünk díszítésnek.
Több részletben is készíthetjük
- összeállítás után hűtőben tárolható
- kisütés után pár nap múlva is ragasztható
- csokizás is ráér pár nap múlva.
Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, a porcukorral és a sóval, beleütjük a tojásokat is, és sima tésztává dolgozzuk össze. Folpack fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, legalább 30 percre...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét habbá verem és utoljára azt adom a tésztához, ezeket jól összekeverem, tepsibe teszem és kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűForraljuk fel a tejet a cukorral, majd a tűzről félrehúzva kevergetve olvasszuk fel benne a vajat. Ezután belekeverjük a kakaóport és a rumot. Mehet bele a darált és tördelt keks...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű