50 g totu
5 gr eritrit
4 csepp stevia ( mindenki ízesítse azzal amit használ otthon)
35 gr kókuszkrém ( cocomas)
1 csipet vanília
2 gr citrom héja lereszelve és 5 g leve (ízlés szerint lehet több is, kevesebb is)
4-5 zselatin 20 gr víz
A csokibevonathoz:
40 gr paleo étcsoki
2 tk. kókuszolaj
A totut az édesítőkkel a kókuszkrémmel, a vaníliával keverjük össze botmixerrel. Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhéját.
A zselatint a vízzel felforrósítjuk...forrni nem szabad...folyamatos kevergetés mellett öntsük a totus keverékhez.
A masszát kanalazzuk a szilikon formába, majd tegyük be a mélyhűtőbe, hogy "megkössön".
Közben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és belekeverjük az olajat. Egy tálcát bevonunk folpackkal és egy fogpiszkáló segítségével megmártjuk az olvasztott csokiban.
Hűtőbe tesszük fél órára, hogy a csoki megdermedjen rajta. Én itt a képen csak kanállal ráöntöttem a csokit és még hűtés előtt van.
A tésztához a vajat/margarint kisebb kockákra vágjuk, majd az átszitált liszttel összemorzsoljuk. Beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a diót, majd összegyúrjuk. Pár órára berakj...
Elkészítési idő: 10-15 perc Nehézség: KönnyűA kekszet és a diót apritógépben morzsalékossá dolgozzuk, majd összeforgatjuk, annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható legyen az állaga. Ezután kb. diónyi golyókat formálunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Melegítsük elő a sütőt 200 oC-on és vajazzuk ki a sütőformát! 2. Hámozzuk meg az almákat, negyedeljük el őket és „operáljuk ki” a magházat! Vágjuk 1-2 cm vastag gerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze a cukorral, tojássárgájával, és a sóval egy lábosban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés m...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű