2 tojásfehérje
7 dkg olvasztott kókuszolaj
1/4 tk. só
1 ek. citromlé
6 dkg chia mag
4 dkg szezámmag
3 dkg gari (cassava dara)
2 dkg tápióka keményítő
1/4 tk. szódabikarbóna
A tojásfehérjét habosítsd fel, de nem kell habbá verni. Keverd bele az olvasztott olajat, a sót és a citromlevet. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és keverd bele a masszába. Készíts elő 2 tepsit, béleld ki sütőpapírral. Tegyél kis halmokat a papírra teáskanállal, de hagyj ki sok helyet közöttük. Fedd le egy másik sütőpapírral és a másik tepsivel nyomd le, hogy teljesen szétlapuljanak. Óvatosan húzd le a tetejéről a papírt, tedd rá a másik adagra és ugyanígy ismételd meg, lapítsd szét a másik tepsivel. Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben kb 6-8 perc alatt megsülnek, akkor lesz jó ropogós, ha aranybarnára sül a széle, ez sütőnként kicsit változó lehet, többször ellenőrizd. Hagyd kihűlni teljesen, melegen még nem ropogós.
A két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből kl keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákev...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElőször a pudingot készítettem el: a pudingporokat egy nagy lábasban elkevertem a cukorral és kevés tejjel, amikor szép csomómentes lett, hozzáadtam a többi tejet, és kis lángon, g...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük. Nem lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű