Tortalap hozzávalói:
4 db tojás
180 g cukor
140 g liszt
100 g puha margarin
Vanília krémhez:
1 csomag vanília pudingpor
500 ml tej
3 ek cukor
50 g puha vaj
10 dkg porcukor
Zselatinhoz:
1 csomag tortazselé
300ml forró víz
25 dkg szamóca
A tortalaphoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük, ehhez keverjük óvatosan a sárgákat majd a cukrot. Ezután apránként mehet bele a liszt végül a margarin is.
Közepes 26 cm-es kapcsos formát vajazzunk majd lisztezzünk ki. Ebbe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük óvatosan. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
Miközben a tortalapunk sül, készítsük elő a krémet. A pudingot a csomagoláson leírt módon készítsük el. A vajat és a porcukrot keverjük el majd adjuk a kihűlt pudinghoz. (nem kell az egész pudingot felhasználni én nagyjából a 3/4-ét használtam fel). A krémet simára keverjük majd öntsük a már megsült és teljesen kihűlt tésztára. Én egy 10 percre a teraszra tettem az egészet, hogy a krém egy kissé megdermedjen.
Végül jöhetett a zselatin a tetejére. Én Dr. Oetker Expressz tortazseléjét használtam (pirosat) mert egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető, na meg persze elronthatatlan.
A csomagoláson jelzett módon a port 300 ml forró (felforralt) vízzel kellett fél percig elkeverni, majd még melegen a szamócák tetejére önteni a közepétől indulva. 10 perc alatt szépen megdermed rajta a zselatin.
Tipp:
A tortát érdemes 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. A pudingot főzzük kevesebb tejjel, hogy ne legyen annyira lágy.
Sima kelt tészta egy tepsihez: 35-40 dkg liszt, 1 tojássárgája, csipet só, 2,5 dl langyos cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj. Kelt tésztát kidolgozzuk, letak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a piskótát. Én így készítem a vizespiskótát: szétválasztok 4 tojást. A sárgáját habosra keverem 7 evőkanál cukorral, fél sütőporral. Egyenként hozzáadok 4 evőkanál forró...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes