menu

Családireceptkönyv.hu

Epertorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tortalap hozzávalói:

4 db tojás
180 g cukor
140 g liszt
100 g puha margarin

Vanília krémhez:

1 csomag vanília pudingpor
500 ml tej
3 ek cukor
50 g puha vaj
10 dkg porcukor

Zselatinhoz:

1 csomag tortazselé
300ml forró víz
25 dkg szamóca

Elkészítés:


A tortalaphoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük, ehhez keverjük óvatosan a sárgákat majd a cukrot. Ezután apránként mehet bele a liszt végül a margarin is.

Közepes 26 cm-es kapcsos formát vajazzunk majd lisztezzünk ki. Ebbe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük óvatosan. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.

Miközben a tortalapunk sül, készítsük elő a krémet. A pudingot a csomagoláson leírt módon készítsük el. A vajat és a porcukrot keverjük el majd adjuk a kihűlt pudinghoz. (nem kell az egész pudingot felhasználni én nagyjából a 3/4-ét használtam fel). A krémet simára keverjük majd öntsük a már megsült és teljesen kihűlt tésztára. Én egy 10 percre a teraszra tettem az egészet, hogy a krém egy kissé megdermedjen.
Végül jöhetett a zselatin a tetejére. Én Dr. Oetker Expressz tortazseléjét használtam (pirosat) mert egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető, na meg persze elronthatatlan.

A csomagoláson jelzett módon a port 300 ml forró (felforralt) vízzel kellett fél percig elkeverni, majd még melegen a szamócák tetejére önteni a közepétől indulva. 10 perc alatt szépen megdermed rajta a zselatin.
Tipp:

A tortát érdemes 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. A pudingot főzzük kevesebb tejjel, hogy ne legyen annyira lágy.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Almasajt
Almasajt

Az almát puhára főzöm és szitán áttöröm. A cukorból 1 dl vízzel szirupot főzök és jól összefőzöm az almapéppel. Dermedéspróba után lapos formákba töltöm és megdermesztem. Azokból k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Néró, a békebeli aprósütemény recept
Néró, a békebeli aprósütemény recept

1.A puha vajat a cukorral felverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, egy csipet sót, majd a lisztet több kisebb részletben. Egy már nem folyós, de még nem gyúrható állagú krémet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Tekercses finomság Eta módra
Tekercses finomság Eta módra

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon két kakaós piskótát sütünk 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos keksz
Pudingos keksz

A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek cukorral felfőzzük. A margarint ízlés szerinti cukorral /én kb 10 dkg tettem bele, nem szeretjük ha nagyon csömör/ habosra keverjük, elfelezzük,...

Elkészítési idő: 25perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk