menu

Családireceptkönyv.hu

2017-06-24-Málnaszörp. (Gyors eljárás)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg málna
3 kg cukor
3 csapott evőkanál citromsav
víz

Elkészítés:


Tegnap már igen későre járt az idő és igazából nem is tudtuk elképzelni, hogy kb. 2.5 kg finom érett málnából miképpen készítsünk aránylag gyorsan szörpöt. Van ám választék a receptek között bőséggel, de este nagyon szorított az idő és nem akartunk ezzel olyan sokat pepecselni. Ezért elvetettük az ilyen vászonruhán, meg szitán történő hosszadalmas lecsöpögtetéses procedúrákat, meg a 24 órás cukros áztatásos megoldást is. Segítségül hívtuk a gyümölcsprést, amivel kinyertük a málna levét. Nagyon korrekt módon 1.5 liter rostos mag nélküli málnalevünk lett, amit ráöntöttünk 3 kg cukorra. Majd az egészet kiegészítettük 6 liternyire vízzel. Kavargatva feloldottuk a cukrot a szörpben és elkezdtük adagolni hozzá a citromsavat. Kóstolgatva, nálunk simán elbírta a három csapott evőkanálnyi mennyiséget. (Természetesen ez ízlés dolga). Így hidegen koronazáras 0.5 literes üvegekbe mértük a szörpöt és koronazárral zártuk az üvegeket. Automatázási időnek pedig egy jó középutat választottunk. A szörpökhöz ajánlott 80/20-as értéket kevesellettük így elindítottunk egy 85/30-as programot. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a szörp így ebben a formában a küllemét tekintve nem vetekedhet a "nagyi féle" hosszú időn át lecsepegtetett szörp csodás, tükrös tisztaságával. Ez inkább egy opálosabb kinézetű, de fantasztikus ízű szörp lesz így, hiszen gyakorlatilag a málnaszemek gyümölcshúsának jelentős része is benne marad a szörpünkben. Talán ami nem elhanyagolandó ebben a módszerben, az a gyorsaság. A szüret végétől az üvegbe kerülésig nem sokkal több idő telt el, mint fél óra. Nagy valószínűséggel a napokban ezzel a módszerrel készítünk jó érett meggyből is hasonló mennyiségű finom szörpöt.

2017-06-24-Málnaszörp. (Gyors eljárás)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokoládélikőr
Csokoládélikőr

Egy tálban elkeverjük a kakót a forró vízzel. A tojássárgáját kissé felverjük, és az összes hozzávalóval együtt a kakaóhoz keverjük. Kézi habverővel simára dolgozzuk, és szűrőn á...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres banános fagyi
Epres banános fagyi

Az egészet össze turmixolni,tálba kiönteni tetejére az össze kockázott gyümölcsöt.2 órára fagyasztóba tenni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Levendulaszörp
Levendulaszörp

A citromot megmossuk, majd megtisztítjuk a héjától: a gyümölcsre lesz szükségünk, a fehér részt ki kell dobni. Vágjuk ezeket apróra, majd főzzük szét 1 liter vízben. Ebből a léből...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ötfűszeres krémlikőr
Ötfűszeres krémlikőr

A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojás-sárgáját a nádcukorral és a fűszerkeverékkel habosra verjük. A még meleg tejszínből egy-két evőkanállal hozzávegyítünk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk