menu

Családireceptkönyv.hu

2017-06-24-Málnaszörp. (Gyors eljárás)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg málna
3 kg cukor
3 csapott evőkanál citromsav
víz

Elkészítés:


Tegnap már igen későre járt az idő és igazából nem is tudtuk elképzelni, hogy kb. 2.5 kg finom érett málnából miképpen készítsünk aránylag gyorsan szörpöt. Van ám választék a receptek között bőséggel, de este nagyon szorított az idő és nem akartunk ezzel olyan sokat pepecselni. Ezért elvetettük az ilyen vászonruhán, meg szitán történő hosszadalmas lecsöpögtetéses procedúrákat, meg a 24 órás cukros áztatásos megoldást is. Segítségül hívtuk a gyümölcsprést, amivel kinyertük a málna levét. Nagyon korrekt módon 1.5 liter rostos mag nélküli málnalevünk lett, amit ráöntöttünk 3 kg cukorra. Majd az egészet kiegészítettük 6 liternyire vízzel. Kavargatva feloldottuk a cukrot a szörpben és elkezdtük adagolni hozzá a citromsavat. Kóstolgatva, nálunk simán elbírta a három csapott evőkanálnyi mennyiséget. (Természetesen ez ízlés dolga). Így hidegen koronazáras 0.5 literes üvegekbe mértük a szörpöt és koronazárral zártuk az üvegeket. Automatázási időnek pedig egy jó középutat választottunk. A szörpökhöz ajánlott 80/20-as értéket kevesellettük így elindítottunk egy 85/30-as programot. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a szörp így ebben a formában a küllemét tekintve nem vetekedhet a "nagyi féle" hosszú időn át lecsepegtetett szörp csodás, tükrös tisztaságával. Ez inkább egy opálosabb kinézetű, de fantasztikus ízű szörp lesz így, hiszen gyakorlatilag a málnaszemek gyümölcshúsának jelentős része is benne marad a szörpünkben. Talán ami nem elhanyagolandó ebben a módszerben, az a gyorsaság. A szüret végétől az üvegbe kerülésig nem sokkal több idő telt el, mint fél óra. Nagy valószínűséggel a napokban ezzel a módszerrel készítünk jó érett meggyből is hasonló mennyiségű finom szörpöt.

2017-06-24-Málnaszörp. (Gyors eljárás)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémpuncs
Krémpuncs

1. Egy edényben felforraljuk a vizet. 2. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom levét, a vaníliarúd kikapart magjait és felaprított hüvelyét, majd az egészet együtt lassú tűzön keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Cappuccino likőr
Cappuccino likőr

A cappucino port elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatosan adagolva hozzá a tejszínt csomómentesre keverjük. Lassú tűzön kissé felmelegítjük (nem kell forral...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mézes pitypangszörp
Mézes pitypangszörp

A virágokat átmossuk, majd egy éjszakán át vízben áztatjuk. Másnap a cukorral 2 liter vízben lassan felfőzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne forrjon. Egy óra gyöngyözés után hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Sorbet
Sorbet

A hozzávalókat turmixgépben összetörjük, majd hűtőbe tesszük, addig hűtjük, még fagyi szerű nem lesz belőle.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk