alább
Madártej *
Hozzávalók:
1 l tej
6 tojás
6 ek cukor
2 -3 vaníliás cukor
1 púpos ek liszt
Édes keksz*coop-os Petit keksz*
A tojásfehérjékből -1 ek.cukorral - verj kemény habot. A tejből vegyél el 1dl a többit forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd a forró tejhez az 1dl tejben elkevert:5 ek cukrot , 6 tojássárgát,2 vanília cukrot,1 ek lisztet egy csipetnyi sót keverd simára, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik. Jénait béleld ki kekszel a falát is ,majd tegyél bele galuskát.Öntsd rá a forró krémet ,majd a tetejét rakd ki galuskával ,megint öntsd rá egy kis krémet,majd szórd meg reszelt csokoládéval,s tálalásig jól hűtsd be.ISTENI FINOM!!!!!
Egy kisebb forraloedenybe a vizet a fahéjjal es a szegfűszeggel forrald fel majd zard el esetlegesen tartsd melegen, Egy edénybe amibe a leves elkészül tedd bele a randomra összev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba. Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkét rostokra merőlegesen vágjuk szeletekre 2. A vizet és kókusztejet öntsük egy fazékba, forraljuk fel. Amint forr, vegyük kisebbre a lángot. 3. Adjuk hozzá a galangalt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű