1 kg savanyú káposzta
1,25 dkg dagadó darálva
2 fej hagyma,1 mk só, 3 fakanál zsír
2 gerezd fokhagyma
5,5 mk só
langyos víz
0,5 mk csípős paprika
3 mk paprika
pici bors
kb 7 dkg rizs (nyers)
karajcsont
Hagymát megdinszteljük. Fazék aljára karajcsont és káposzta. Gombócokat készítünk és beletesszük a lábasba. Felengedjük vízzel,hogy ellepje. Forrás után 2-2,5 órát csendesen forrva főzzük.
1. A megmosott zöldpaprikát félbe vágjuk, magházát eltávolítjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük és néhány másodperc alatt leforrázzuk. 2. A sovány sertéshúst összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMossa meg a húst, pat száraz, szabadon, igény inak és a kocka. Hámozzuk meg és aprítsuk hagymát és a fokhagymát. Burgonya, petrezselyem és sárgarépa héja, tiszta póréhagyma és vágj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA csülköt megmossuk, és egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 1 ek. sót, 2 babérlevelet, 1 gerezd fokhagymát és néhány szem egész fekete borsot is teszünk a v...
Elkészítési idő: 3 óra+90 perc Nehézség: KönnyűA húst nagy szeletekre vágjuk és kevés olajon mindkét oldalukat pirítjuk 2-3 percen át. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, megdinszteljük, majd a fűszereket is rászórjuk és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű