1 kg savanyú káposzta
1,25 dkg dagadó darálva
2 fej hagyma,1 mk só, 3 fakanál zsír
2 gerezd fokhagyma
5,5 mk só
langyos víz
0,5 mk csípős paprika
3 mk paprika
pici bors
kb 7 dkg rizs (nyers)
karajcsont
Hagymát megdinszteljük. Fazék aljára karajcsont és káposzta. Gombócokat készítünk és beletesszük a lábasba. Felengedjük vízzel,hogy ellepje. Forrás után 2-2,5 órát csendesen forrva főzzük.
A karajt felszeleteltem, soztam,borsoztam A hagymat csikokra vagtam A fokhagymat aprora zuztam Egy kissebb tepsibe olajat öntöttem,beleraktam a hagymát, fokhagymát, es, a befűsz...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA husinkat fogyasztás előtti este befűszerezzük, és megtűzzük a hagymával. A tepsit kikenjük zsírral, majd a fűszeres husit belefektetjük, a húsleves levét ráöntjük, majd befedjük...
Elkészítési idő: 110 min Nehézség: KözepesElkészítés: A szalonnát zsírjára sütjük, majd ha ez megtörtént, szűrőkanállal kiszedjük a szalonnát. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, és hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű