1 kg finom liszt
40 dkg zsir
1 élesztő
1 dl tej
2 db tojás
15 dkg cukor
1 tk so
3 dl tejföl
Töltelék: mák, dió, lekvár
Tetejére porcukor
Élesztőt felfuttatjuk a tejben kb 2 tk cukorral...addig beletesszük egy jó nagy tálba a többi hozzávalót...az egészet összegyűrjük , szaggatjuk töltjük sütjük. Langyosan még vaniíiás porcukorba forgatjuk.
A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Egy nagy keverőtálba öntjük a liszteket, sót, Amarántot, burgonyapelyhet és az 500 ml vizet a felfutott élesztővel. Kézi mixe...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesMindent összegyúrtam és meleg helyre tettem 40 percre. Amikor megkelt 6 részre vágtam. A részeket kisodortam kerek formára, persze volt,ami meg sem közelítette ezt a formát. A la...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz tésztát összegyúrod..ehhez nem kell profi szakácsnak lenned... Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinomra törjük a fokhagymát, és az olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a spenótot és pár perc alatt megpároljuk. Félretesszük hűlni. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, a lisztekk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű