1 kg vöröshagyma
75 dkg burgonya
4 csirkecomb
3 dl tejszín
10 dkg kolozsvári f. szalonna
1 ek olaj
1 csokor friss tárkonylevél (v. 1 púpozott kk. szárított tárkony)
1 tk. citromfű
1 kk. őrölt szerecsendióvirág
só, fekete bors
A burgonyát megmosom és héjában puhára főzöm. Közben a csirkecombokat a forgóknál kettévágom és jól megsózom, majd felforrósított olajon erős lángon lepirítom és félreteszem. A vöröshagymát megtisztítom és karikára vágom, a füstölt szalonnát vékony csíkokra metélem. A főtt, hámozott burgonyát almareszelőn lereszelem és hagyom kihűlni.
A burgonyareszelékhez hozzákeverek 1 dl tejszínt, sóval, szerecsendió-virággal fűszerezem és kiolajozott tűzálló tálba öntöm. Betakarom a vöröshagyma-karikák felével, rászórom a fele füstölt szalonnát, majd egymás mellett elhelyezem rajta az elősütött csirkecombokat. Erre kerül a megmaradt vöröshagyma és a füstölt szalonna. A megmaradt tejszínbe belekeverem a finomra metélt tárkonyt, a citromfüvet, a borsot és kevés sót, ezután az ételre locsolom. A tálat lefedem és 40 percig forró sütőben sütöm, majd a fedőt levéve megpirítom.
Paradicsomszósz: A paradicsomlevet zellerzölddel, sóval és cukorral (ízlés szerint) feltesszük főni. Mikor forr, apróra vágott vöröshagymát egy serpenyőben megpirítunk, pirospa...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, a hagymát, fokhagymát, paradicsomot megtisztítjuk és kockázzuk. A vörös- és a fokhagymát kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk. A húst a hagymákhoz a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tisztított gombafejeket reszeltsajt- ( én füstölt és sima mozzarellát keverek össze, vagy pl. trapistát parmezánnal) apróra vágott fokhagyma és apróra vágott friss petrezselyem k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először is, elkészítem a párolt rizst, majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig. 2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra v...
Elkészítési idő: kb. 30 perc Nehézség: Könnyű