-Tészta:
-4 L- es méretű tojás
-11 evőkanál porcukor
-11 evőkanál étolaj /olíva a legjobb/
-15 evőkanál tej
-15 evőkanál liszt
-2 evőkanál kakaó
-1 sütőpor
-1 citrom leve
-Túrókrém:
-50 dkg áttört tehéntúró
-4 evőkanál búzadara
-4 evőkanál tejföl
-15 dkg kristálycukor
-1 vanília
-1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
-A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük.
-A túrókrém hozzávalóit jól kikeverjük fakanállal és félretesszük.
-A 4 tojást szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
-A tojás sárgáit a porcukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük az olajat, majd a citromlevet, végül a tejet.
-A lisztet, kakaót és a sütőport összekeverjük és a fenti masszába szitáljuk, majd elkeverjük.
-A tojások kemény habját már csak kézzel, könnyedén dolgozzuk a masszához, majd öntsük az előkészített tepsibe.
-Kiskanállal "csöpögtessük" a túrókrémet a barna tésztába egyenletesen és tegyük az előmelegített sütőbe, süssük meg.
-Sütési idő hagyományos gáztűzhelyen: 10 perc nagy láng, 30 perc takarék, majd lekapcsolás után még 5 percig hagyjuk a sütőben.
-Igyekezzünk a kanalat mindig azonos mértékig megtölteni!
-A tepsi mérete: 38x25cm körüli, jó ha szétnyitható, mert gyorsabban kihűl a sütemény.
Egy kézi mixer segítségével a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, beleszórjuk a szódabikarbónát és a vanília őrleményt, vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 egész tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, felhígítjuk a 4 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos, tojásos tejet. Áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőoldal / Kelt tészták / Sajtos baconös pogácsa Sajtos baconös pogácsa Feltöltő: Kautz József Kategória: Kelt tészták 0 467 megtekintés FavoriteElmentem! ajax loader Print...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű