-Tészta:
-4 L- es méretű tojás
-11 evőkanál porcukor
-11 evőkanál étolaj /olíva a legjobb/
-15 evőkanál tej
-15 evőkanál liszt
-2 evőkanál kakaó
-1 sütőpor
-1 citrom leve
-Túrókrém:
-50 dkg áttört tehéntúró
-4 evőkanál búzadara
-4 evőkanál tejföl
-15 dkg kristálycukor
-1 vanília
-1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
-A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük.
-A túrókrém hozzávalóit jól kikeverjük fakanállal és félretesszük.
-A 4 tojást szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
-A tojás sárgáit a porcukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük az olajat, majd a citromlevet, végül a tejet.
-A lisztet, kakaót és a sütőport összekeverjük és a fenti masszába szitáljuk, majd elkeverjük.
-A tojások kemény habját már csak kézzel, könnyedén dolgozzuk a masszához, majd öntsük az előkészített tepsibe.
-Kiskanállal "csöpögtessük" a túrókrémet a barna tésztába egyenletesen és tegyük az előmelegített sütőbe, süssük meg.
-Sütési idő hagyományos gáztűzhelyen: 10 perc nagy láng, 30 perc takarék, majd lekapcsolás után még 5 percig hagyjuk a sütőben.
-Igyekezzünk a kanalat mindig azonos mértékig megtölteni!
-A tepsi mérete: 38x25cm körüli, jó ha szétnyitható, mert gyorsabban kihűl a sütemény.
A piskóta készítése: A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük,hozzá adjuk a cukrot ,majd keményre verjük. A tojás sárgákat hozzá keverjük,majd a kakaóval,sütőporral elkevert liszt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk. A tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg (vagy max. szobahőmérsékletű) tejjel elkeverjük a cukrot, lisztet és a kakaót. Nem kell aggódni, ha kicsit csomós marad, főzés közben sima állagúvá válik majd. Kézi habver...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű