-3 dl tej
-3 dl víz
-4 dkg vaj
-18 dkg kukoricadara
-25 dkg Brinza juhtúró
-1 kis tejföl
-1 fej vöröshagyma
-5 dkg szalonna
-10 dkg füstölt sajt
-1 csipet só
-A vizet, tejet, sót és vajat felforraljuk. A tűzről levéve kanalanként belekeverjük a kukoricadarát, majd a tűzre visszatéve 3-4 percig takarékon, állandó kevergetés mellett készre főzzük.
-A szalonnát apró kockákra vágjuk, saját zsírjában megpirítjuk. A zsír egy részével egy tűzálló tepsit kikenünk. Erre tesszük a kukoricadarát, majd a szalonnapörcöt egyenletesen elosztva. A maradék zsíron a hagymát megpirítjuk, majd ezt is elosztjuk a dara tetején. A juhtúrót elmorzsoljuk a dara tetején, rásimítjuk a tejfölt, megszórjuk a sajttal.
-Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világosra sütjük, majd tálaljuk.
-Gyimesbükkön ordával készítik, az is finom, de én a szlovák juhtúrót tudom beszerezni.
Vágja szeletekre a mozzarellagolyót, majd vágja a csirkemelleket 2-re. Kenje el a Philadelphia ® -ot a csirkemell belsejében, tetejére helyezzen egy szelet mozzarellát, és tegye ho...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót a vajon 5 perc alatt megpároljuk, sóval, ételízesítővel, kurkumával ízesítjük. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és felöntjük a vízzel. Amikor a víz felfor...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítottam, majd csíkokra vágtam. Egy tepsit kikentem olívaolajjal, majd szilikon ecsettel beolajoztam a cukkinit is. Megsóztam, majd rányomtam a fokhagymát, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk, és bekenjük magyaros fűszerkeverékkel, majd hagyjuk állni egy kicsit. A burgonyát héjában megfőzzük, majd felkockázzuk, és olajban megsütjük. (Én kuktában szo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes