-40 dkg liszt
-25 dkg margarin
-25 dkg sajt
-1 sütőpor
-1 lapos evőkanál só
-1 fél kispohár tejföl /kb 3 evőkanál/
-Ízlés szerint: lenmag, köménymag, szezámmag vagy durva só
-1 tojás
-A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és a margarint majd tenyérrel elmorzsoljuk.
- A sajtot lereszeljük, 20 dkg-t a liszthez adunk 5 dkg-t félreteszünk szóráshoz. A lisztet a sajttal is elmorzsoljuk.
-Hozzá adjuk a tejfölt majd jól összedolgozzuk.
-Lisztezett deszkán a tésztát 1/2 cm vastagra nyújtjuk és perecformával kiszaggatjuk.
-Felvert tojással megkenjük, a maradék sajttal meghintjük és sütőpapírral bélelt tepsiben világosra sütjük.
-Ha a magokat jobban szeretjük, akkor 20 dkg sajt is elég.
-Szebb lesz a perecek formája, ha a szaggatóval rögtön a tepsibe tesszük!
-Sütési idő hagyományos gáztűzhelyen: 15 perc nagy lángon, 10 perc takarékon.
Az élesztőt fel futtatom a tejjel meg a cukorral aztán mindent jól össze dolgozok és fél órát pihen a hüttőbe utánna kb 1-cmre kinyujtom meg szórom reszelt sajtal a tetejét és ujny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben -aztán bele a lisztbe minden hozzávaló -alaposan kidagasztjuk -1 órát kelesztjük --15 gombócra szedjük -egyenként alaposan k...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk lapos pogácsákat szaggatok. A sütőpapírral bélelt tepsit zsírral bekenem, a pogácsákat a sütési időben meg / átfordítom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kinyújtjuk, 2-3 mm vékonyra. Megkenjük felvert tojással. 1 cm széles csíkokra vágjuk, és szorosan feltekerjük a csíkokat habroló csőre. 20 percet pihentetjük, majd 10-15...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű