burgonya, tojás, hagyma, fokhagyma, vaj, só bors
A burgonyát héjában megfőztem, majd azt lehúztam róla.
Egy megfelelő méretű tepsit bőségesen kivajaztam és a burgonyákat bele karikáztam, sóztam.
A tetejére vaj darabokat vagdaltam.
Tojásokat ütöttem fel (a krumpli kg-jaként 5-6 db-ot) és ebbe tettem a darabolt medvehagymát, durvára reszelt füstölt sajtot, sót, borsot, kevéske kurkumát, ételízesítőt és jól kikavartam.
A burgonya tetejére öntöttem egyenletesen elosztva és magas hőfokon sütöttem, amíg egy kis piros színt nem kapott.
Szepi Ági rp
Elkészítés: Felteszünk egy nagy fazéknyi vizet forrni. A tojásokat kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, az olajat, a sót, és kis adagokban a lisztet és a tejet. A tészta ne legye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet és cukrot összekeverni, felfuttatni benne az élesztőt. Többi hozzávalót egy tálba rakni, majd felönteni a felfuttatott élesztővel. Géppel kevertem, majd kicsit kézzel is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű