1 kg burgonya
5 dkg margarin
10 dkg füstölt sajt
só
150 g tejföl
1 ek prézli
A burgonyákat héjastól megfőzzük, majd ha kihűlt nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy kivajazott jénaiba tesszük a burgonya egyharmadát. Sózzuk és megszórjuk a reszelt sajt egyharmadával. Jön az újabb adag burgonya, só, sajt. Ezt befedjük a maradék burgonyával és sajttal,erre tesszük a tejfölt és megszórjuk prézlivel.180 fokon addig sütjük, amíg a prézli megnem barnul és a sajt megolvad
Mikor mihez van kedve a családnak szoktam bele tenni főtt tojást, vagy a tetejére szalonnát. Mindenki kedve szerint kísérletezhet, csak a sajt ne maradjon ki.
Ne fontos a füstölt sajt, de ezzel karakteresebb ízt kap. Trappista, vagy edami is jó bele. Karakteresebb ízű sajtokat is használhatunk.
Köretként tüntettem fel, de megállja a helyét önmagában is.
1. A főzővizet megsózzuk és felforraljuk. 2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a két tojást, sót és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 3. A galuskát ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát hámozzuk meg és reszeljük le. Így áztassuk be 5 percre vízbe (távozik belőle a keményítő), majd öntsük le róla a vizet és papírtörlővel itassuk fel a maradékot. Ezt köv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámoztam, felkockáztam, megfőztem, összetörtem, majd hagytam kihűlni. Mikor kihűlt, beleütöttem a tojást, eldolgoztam és hozzáadtam a lisztet, valamint a sót. Jól gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű