menu

Családireceptkönyv.hu

Reszelt burgonya sajt-tengerben


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
5 dkg margarin
10 dkg füstölt sajt

150 g tejföl
1 ek prézli

Elkészítés:


A burgonyákat héjastól megfőzzük, majd ha kihűlt nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy kivajazott jénaiba tesszük a burgonya egyharmadát. Sózzuk és megszórjuk a reszelt sajt egyharmadával. Jön az újabb adag burgonya, só, sajt. Ezt befedjük a maradék burgonyával és sajttal,erre tesszük a tejfölt és megszórjuk prézlivel.180 fokon addig sütjük, amíg a prézli megnem barnul és a sajt megolvad

Trükkök, tippek, praktikák:


Mikor mihez van kedve a családnak szoktam bele tenni főtt tojást, vagy a tetejére szalonnát. Mindenki kedve szerint kísérletezhet, csak a sajt ne maradjon ki.
Ne fontos a füstölt sajt, de ezzel karakteresebb ízt kap. Trappista, vagy edami is jó bele. Karakteresebb ízű sajtokat is használhatunk.
Köretként tüntettem fel, de megállja a helyét önmagában is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejben sült burgonya
Tejben sült burgonya

A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk. Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát, megszórjuk a mar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás krumpli
Fokhagymás krumpli

A krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nokedli
Nokedli

1. A főzővizet megsózzuk és felforraljuk. 2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a két tojást, sót és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 3. A galuskát ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben sült vajas – fűszeres burgonya
Sütőben sült vajas – fűszeres burgonya

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk