Burgonya (lehetőleg sütnivaló fajta)
olaj a sütéshez
Elkészítés
. Első lépésben pucold meg a krumplit, most meg és vágd kockákra.
2. Tedd fel enyhén sós, hideg vízben főni - amennyi éppen ellepi. Forrástól számítva 10 percig főzd.
3. Utána szűrd le, és hagyd, hogy teljesen elpárologjon róla minden fölösleges nedvesség.
4. Közben forrósíts fel bő olajat 180 fokra.
5. A forró olajban kisebb adagokban kb. 12 perc alatt tökéletesre sül a krumpli.
A felszeletelt lilahagymát 2 ek olívaolajon a babérlevéllel, borssal, kakukkfűvel lassú tűzön pároljuk fedővel lefedve kb. fél óra hosszat, időnként megkevergetve, vigyázva, ne bar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és puhára főzzük. Ha kész, villával szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a tojásokat, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, belemorzsolj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépákat vékony csíkokra vágjuk és egy sütőtálba tesszük a gerezdekre szedett fokhagymákkal együtt. Meglocsoljuk a narancs facsart levével és az olívaolajjal, sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű