Burgonya (lehetőleg sütnivaló fajta)
olaj a sütéshez
Elkészítés
. Első lépésben pucold meg a krumplit, most meg és vágd kockákra.
2. Tedd fel enyhén sós, hideg vízben főni - amennyi éppen ellepi. Forrástól számítva 10 percig főzd.
3. Utána szűrd le, és hagyd, hogy teljesen elpárologjon róla minden fölösleges nedvesség.
4. Közben forrósíts fel bő olajat 180 fokra.
5. A forró olajban kisebb adagokban kb. 12 perc alatt tökéletesre sül a krumpli.
A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink vannak elegendő 8 is) öntsük rá, és kemény rántottát süssünk...
Elkészítési idő: -1. A karfiolt szedd rózsákra és zöldségaprítóban morzsalékosítsd. 2. Kevés olajon a hagymával és a fokhagymával pirítsd össze a karfiolrizst. Nagy lángon dolgozz, de rövid ideig,...
Elkészítési idő: 50 percA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: 1 óra