1 kisebb fej brokkoli
3-4 ek. libazsír, vagy kacsazsír
1 mk só
1 tk morzsolt petrezselyem (vagy friss)
A brokkolit megmosom, lecsepegtetem és rózsáira szedem. A torzsácskáit levágom és félreteszem jó lesz majd levesbe. Csak a " virágokat" használom fel. Ezeket kisebb darabokra szedem és aprítógépben 1-2 pillanat alatt morzsásra aprítom . Olyanra, hogy rizsszerű legyen.
Egy serpenyőben zsírt hevítek, majd beleöntöm a brokkolimorzsát. Sózom, és pirítom a zsíron, majd lefedem és 2-3 percig párolom. Ne puhuljon meg!
KARFIOLBÓL IS IGX KÉSZŰL
A burgonyát megmossuk, feltesszük héjában főni, de csak félig főzzük meg. Közben a szalonna bőrét levágjuk, a szalonnát felkockázzuk, majd serpenyőben jól lepirítjuk. Amíg a szalon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit vékony karikákra vágom. A tejszínptbe belekeverem a sót, borsot, a zúzott fokhagymát és az őrölt szerecsendiót. Ezt ráönöm a jénaiba leterített krumplira, lefedem alufól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsidet béleld ki sütőpapírral, a cukkinit vágd vékony hasábokra. 2. Keverd össze egy tálban a morzsát, a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű