2 db közepes nagyságú sült cékla
1 dob. natur Philadelphia sajt
2 ek olívaolaj
1 kávéskanál ecetes torma
2 dkg olvasztott vaj
Himalája só---természetesen ez nem kötelező, de nekem most van
frissen őrölt bors
csipet őrölt rómaikömény / elhagyható /
1 kicsi fej lilahagyma apróra vágv
A sült céklából egy felet lereszeltem és félre tettem.
A többi 1,5 céklát botmixerrel pürésítettem és a krémsajttal alaposan kikevertem.
Hozzáadtam az olívaolajat, a tormát, a sót, borsot és a köményt.
Az olvasztott vajjal is elkevertem, ezután a nagyon finomra aprított lila hagymát és a reszelt céklát is beletettem.
Sokkal sűrűbb állaga lett, mint a saját készítésű krémsajttal készült változatnak.
Az illata és az íze is más lett. A torma kellemes aromát adott a krémnek, de igazából nem érezhető ki belőle.
Nekem az a véleményem, hogy ezek a krémek akkor a legfinomabbak, ha legalább egy napot állnak. Így az ízei összeérnek, jobban kiteljesednek.
- A kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit megsózzuk, megszórjuk borssal. - A cukkini és a padlizsán végeit levágjuk, a sárga...
Elkészítési idő: 1.5 ora Nehézség: KönnyűRépa, mosás, pucolás, újabb alapos megmosás, majd felkarikázás, ahogy jön, szabadon választható a forma, nem lesz jelentősége. Egy kisebb tepsit készítsünk be, öntsünk egy kis ola...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű