menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkehús krém-- Boros Vali


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A májkrémen felbuzdulva, elkészült ez a húskrém, de lehet pástétom is.. a nevek nem olyan fontosak, de az íze, na az nem semmi, fantasztikus lett.
Azt hiszem ez is gyakori vendég majd ezután nálunk!!!

Mível most készült először kis adagban csináltam.

2 db egész csirkecomb, egy pecsenye sütő serpenyőbe raktam, kapott 2 fej hagymát 3-4 cikk fokhagymát, alá zsírt raktam, megszórtam csirke fűszerkeverékkel,
fehér bors és sóval...
Kérget sütöttem rá, mind két oldalára, majd apránként mindig kicsi vizet hogy süljön... lassú lángon, egészen addig kell sütni amíg, gyakorlatilag szét nem esik... akkor kihúztam a csontokat, a húst széttépkedtem a kezemmel...hozzá téve a sült hagymát és fokhagymát is... ekkor újra fűszerezem só fehér bors, teszek hozzá csirke zsírt és egy botmixel összedolgozom...
sterilizált üvegbe teszem, majd 2 órát abálom 75-80 fokon.
Száraz dunsztba kihűtöm és mehet a polcra, nem igényel hűtést csak ha már fel van bontva, gyakorlatilag a hőkezelés tartósítja.
Ezután fogok még több fajta ilyen husikat elrakni...

Felbontáskor kenyérre kenve vagy finom pirítósra tökéletes reggeli vagy vacsora!!!

Elkészítés:


KARAJ FELVÁGOTT egy szép karajt.. minden oldalról alaposan besóztam... 4-5 napig jó ha a sóban van.. aztán egy fokhagymás szemes borsos, egy fej hagyma is mehet bele annyi vizbe kell rakni ami ellepi 3 naponta forgat.. legalább 10 napot legyen a vizes pácba... majd bele a présbe... és legalább 4 órán át 80 fokon abálni... hagyni a présbe kihülni aztán másnap kell kiszedni.. egy nagyon guszta szeletelhető felvágottat kapunk... már megcsináltam tarjából is

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mogyi77
Paradicsomos rakott csirke recept
Paradicsomos rakott csirke recept

1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk és meghintjük oregánóval. 2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és nagy lángon megpirítjuk a húsok...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Pulyakpogácsák
Pulyakpogácsák

A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd lepénykéket formálunk belőle. Forró olajon, serpenyőben készre sütjük.

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Joghurtos csirkemell
Joghurtos csirkemell

Készítsd el a joghurtos pácot: keverd bele a joghurtba a fűszereket (zsálya, só, durvára őrölt tarkabors), add hozzá a reszelt fokhagymát és a reszelt sajtot is. Ezzel az alappal ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecomb édes-savanyú mártásban
Csirkecomb édes-savanyú mártásban

Combokat felkockázom kisebb darabokra,a gombát cikkekre vágom,olajon párolom,só,bors,fokhagymapor hozzáadásával,lehet víz nem is szükséges hozzá,de ha kell picit teszünk,mikor megp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk