A májkrémen felbuzdulva, elkészült ez a húskrém, de lehet pástétom is.. a nevek nem olyan fontosak, de az íze, na az nem semmi, fantasztikus lett.
Azt hiszem ez is gyakori vendég majd ezután nálunk!!!
Mível most készült először kis adagban csináltam.
2 db egész csirkecomb, egy pecsenye sütő serpenyőbe raktam, kapott 2 fej hagymát 3-4 cikk fokhagymát, alá zsírt raktam, megszórtam csirke fűszerkeverékkel,
fehér bors és sóval...
Kérget sütöttem rá, mind két oldalára, majd apránként mindig kicsi vizet hogy süljön... lassú lángon, egészen addig kell sütni amíg, gyakorlatilag szét nem esik... akkor kihúztam a csontokat, a húst széttépkedtem a kezemmel...hozzá téve a sült hagymát és fokhagymát is... ekkor újra fűszerezem só fehér bors, teszek hozzá csirke zsírt és egy botmixel összedolgozom...
sterilizált üvegbe teszem, majd 2 órát abálom 75-80 fokon.
Száraz dunsztba kihűtöm és mehet a polcra, nem igényel hűtést csak ha már fel van bontva, gyakorlatilag a hőkezelés tartósítja.
Ezután fogok még több fajta ilyen husikat elrakni...
Felbontáskor kenyérre kenve vagy finom pirítósra tökéletes reggeli vagy vacsora!!!
KARAJ FELVÁGOTT egy szép karajt.. minden oldalról alaposan besóztam... 4-5 napig jó ha a sóban van.. aztán egy fokhagymás szemes borsos, egy fej hagyma is mehet bele annyi vizbe kell rakni ami ellepi 3 naponta forgat.. legalább 10 napot legyen a vizes pácba... majd bele a présbe... és legalább 4 órán át 80 fokon abálni... hagyni a présbe kihülni aztán másnap kell kiszedni.. egy nagyon guszta szeletelhető felvágottat kapunk... már megcsináltam tarjából is
A húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon panírozzuk...
Elkészítési idő:A kiklopfolt csirkemellszeletek sózzuk, borsozzuk. Az olajat egy tepsibe öntjük, ráfektetjük a hússzeleteket, majd lefóliázzuk vagy fedővel lefedjük a tepsit, és 220 fokra előmele...
Elkészítési idő: 1 óraMossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...
Elkészítési idő: 1,5 h