menu

Családireceptkönyv.hu

Csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


77 gram rozsliszt
– 77 gram zabliszt
– 23 gram búzasikér
– 400 gram tönkölybúza liszt
– 38 gram szójaliszt
– 100 gram lenmag
– 1 evőkanál oliva olaj
– 1 evőkanál cukor
– 3 dl víz
– 1 evőkanál só
– 1 csomag instant élesztő

Elkészítés:


1. A száraz összetevőket egy konyhai robotgépben keverd jól össze
2. Öntsd hozzá a vizet, majd az oliva olajat
3. Öntsd bele a lenmag felét
4. A géppel dagaszd kb. 10 percet
5. Egy lisztezett gyúródeszkán gyúrd még kézzel néhány percig
6. Tedd egy lisztezett edénybe, takard le, s keleszd 1 órán keresztül
7. A megkelt tésztát egy kilisztezett gyúródeszkán gyúrd át, formázd
8. Rakd lisztezett sütőformába
9. A tetejést tojással jól kend be, majd szórd be a maradék lenmaggal
10. 180 fokon süsd 45 percig

Trükkök, tippek, praktikák:


GastroGranny

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kifli
Kifli

Az élesztőt felfuttatom a cukorral és pici tejjel. A liszteket összekeverem,sózom majd a hozzávalókkal összeállítom a tésztát. Kelesztem majd 8 egyenlő súlyú gömböket formázok....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörkifli
Sörkifli

A lisztet, sót átszitáljuk, így könnyebb lesz a tésztája. Az élesztőt, mokkás kanál cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Amikor...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lenmagos kenyérke
Lenmagos kenyérke

Előző este beáztatod a napraforgómagot és a mazsolát. A zöldségeket és a mazsolát beleteszed a turmixgépbe, és annyi vízzel, amit még elbír a gép, jól összeturmixolod. Ezt a sűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kapusznyika, avagy káposztás lepény
Kapusznyika, avagy káposztás lepény

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, benne a cukorral, sóval és a kanál zsírral, majd a lisztet is hozzáadva jó alaposan átgyúrjuk a tésztát. Duplájára kelesztjük, majd a 8 r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk