77 gram rozsliszt
– 77 gram zabliszt
– 23 gram búzasikér
– 400 gram tönkölybúza liszt
– 38 gram szójaliszt
– 100 gram lenmag
– 1 evőkanál oliva olaj
– 1 evőkanál cukor
– 3 dl víz
– 1 evőkanál só
– 1 csomag instant élesztő
1. A száraz összetevőket egy konyhai robotgépben keverd jól össze
2. Öntsd hozzá a vizet, majd az oliva olajat
3. Öntsd bele a lenmag felét
4. A géppel dagaszd kb. 10 percet
5. Egy lisztezett gyúródeszkán gyúrd még kézzel néhány percig
6. Tedd egy lisztezett edénybe, takard le, s keleszd 1 órán keresztül
7. A megkelt tésztát egy kilisztezett gyúródeszkán gyúrd át, formázd
8. Rakd lisztezett sütőformába
9. A tetejést tojással jól kend be, majd szórd be a maradék lenmaggal
10. 180 fokon süsd 45 percig
GastroGranny
Tálba mérjük az összes hozzávalót és egy könnyű, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle, de nyugodtan rábízhatjuk a dagasztógépre vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjára is a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben feloldottam 1 teáskanál cukrot, belemorzsoltam és felfuttattam az élesztőt. A lisztet tálas mixer edényébe szitáltam. Hozzáadtam a sót, az enyhén felvert tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 percet dagasztod (kézzel) majd 1 órát langyos helyen keleszted.Addig kiolajozod/lisztezed a formát (én fém fülű közepes lábost használok vagy egy közepes tepsit igaz így téglala...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes