15 db. burgonya
250 g darált hús
1 hagyma
50 g tejföl
só, bors
sűrített paradicsom
40 g vaj
A burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy késsel vágd ki a belsejét. Főzd 10 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjük a darált hússal és egy magas falú edénybe állítjuk, mert szósz is kerül rá. A tejfölt kevés sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a burgonyákra öntjük. Tetszés szerint keverhetsz hozzá sűrített paradicsomot is. Félórán keresztül sütjük 180 fokos sütőben.
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor a zöldborsó már majdnem megfőtt, hozzá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA túrót jól áttörjük. (Én erre egy krumpli törőt használtam.) Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az apróra vágott friss kaprot, beleszórjuk a réteslisztet és jól összekeverjük. A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kolbászt 2 cm- es darabokra vágom, átfúrom a nyers tésztával. Forró vízben kifőzöm. A raguhoz megdinsztelem a hagymát, rádobom a felszeletelt szalonnát, fokhagymát, fűszereket, g...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes