1 kg szamóca (földi eper)
50 dkg cukor
7 dl vodka
az epret alaposan megmossuk, leszedjük a csumáját, félbevágjuk, és egy nagy üvegbe tesszük. Rászórjuk az édesítőszert, ráöntjük a vodkát, és lezárjuk. Négy hónapi érlelés után leszűrjük.
Gita Fekete rp
A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, majd nagyobb darabokra vágjuk. A paprikákat felszeleteljük. Egy nagyobb edénybe odatesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A leveles tésztákat (ha mélyhűtve tároltuk) kivesszük összeállítás előtt egy órával, és kicsomagolva, szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Addig felkockázz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket sajtreszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a tojásokat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és a lisztet. Alaposan összekeverjük. Egy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű