1 kg szamóca (földi eper)
50 dkg cukor
7 dl vodka
az epret alaposan megmossuk, leszedjük a csumáját, félbevágjuk, és egy nagy üvegbe tesszük. Rászórjuk az édesítőszert, ráöntjük a vodkát, és lezárjuk. Négy hónapi érlelés után leszűrjük.
Gita Fekete rp
1. A túrót összetörjük, ráöntjük a tejet és lassan el kezdjük főzni. Kb. 30 perc főzés után leszűrjük, (leve salátákhoz felhasználható) majd hozzákeverjük a tojást, margarint és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szőlőt leszemezgettem.. ez volt a legnagyobb munka... nekem ez most csemege mag nélküli szőlő. Az üvegeket sterilizálom, mindig alaposan kifőzöm, a tetőket is. A szőlő szemeket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst ledarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát áttöröm. A zsemléket beáztatom (vízbe, vagy tejbe), majd jó kinyomkodva a húshoz adom. A többi hozzávalót – a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű