50 dkg liszt, 1 ek tejföl, 2 dl tej+ 1 dl víz amibe 2 dkg élesztőt felfuttattam, só. dagasztás után kb 40 percet kelesztettem, 9 db ba sikerült vágni, gombóccá formáztam, 10 perc pihentetési, majd formáztam kiflinek, a tepsin duplájára kelesztettem, víz spricc, 220' sütő, alulra tettem be egy kis vizet, 5 perc után 200' fél pirulás után kapott egy kis légkev. Ennyi.
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. 2. A rózsáira szedett karfiolt tedd zöldségaprítóba és néhány gombnyomással morzsalékosítsd össze. 2-3 pohárnyi mennyiségre lesz szükség....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a liszteket, a sót és a sütőport. Fokozatosan hozzádolgozzuk a vizet, a legvégén pedig az olajat. Puha, kissé ragadós tésztát kapunk. Csipetnyi liszttel meghintve g...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból - a kakaópor kivételével -, lágyabb, selymes tésztát gyúrtam. Megfeleztem és az egyik darabba, kevés vízzel beledolgoztam a kakaóport. A két tésztafelet 45 p...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Közepes