Családireceptkönyv.hu

Krumplis fasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg darált sertéshús
3 nagy burgonya
10 dkg gomba (konzerv)
1 paprika
friss petrezselyemzöld
2 tojás
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
5 gerezd fokhagyma
rozmaring
só, bors
olaj

Elkészítés:


A burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a massza, még adunk hozzá zsemlemorzsát. Kiolajozott sütőformába, vagy őzgerincformába simítjuk és 180 fokos sütőben, nagyjából egy óra alatt készre sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük. Tálaláskor a tetejét átkenhetjük paradicsomszósszal, vagy csípős mártással, de enélkül is finom.A burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a massza, még adunk hozzá zsemlemorzsát. Kiolajozott sütőformába, vagy őzgerincformába simítjuk és 180 fokos sütőben, nagyjából egy óra alatt készre sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük. Tálaláskor a tetejét átkenhetjük paradicsomszósszal, vagy csípős mártással, de enélkül is finom.

Trükkök, tippek, praktikák:



Ketkes.com recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Tökéletes egybesült hús
Tökéletes egybesült hús

- Vehetünk teljesen sovány húst is, csak akkor vagy spékeljük meg, vagy borítsuk be szalonnaszeletekkel, az irdalásokba dughatjuk a fokhagymadarabkákat is. - Ha szép, formás egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isteni falatkák recept
Isteni falatkák recept

Lereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát. Vég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Zsebes karaj - OK
Karaj - Zsebes karaj - OK

1. A húst elkezdjük felszeletelni, de ne vágjuk át teljesen. Csak “zsebeket” vágjunk bele. 2. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk állni egy éjszaká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Gombás karaj
Gombás karaj

A gombát apróra vágjuk. Egy evőkanál zsírban egy kisebb fej hagymát megdinsztelünk, rávágjuk a petrezselyemzöldet, beletesszük a gombát,sót, borsot és fedő alatt pároljuk. A ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk