1 kg burgonya
10 dkg húsos szalonna
2 fej közepes hagyma
2 szem paradicsom
4-5 darab paprika, lehet zöld, kápia, csípős vegyesen
2 gerezd fokhagyma
1 szál kolbász
2 kanál zsír
só, pirospaprika
Nézzük, mi kerül bele: kockára vágott burgonya, húsos szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma, felkarikázott kolbász. Ízesítés: só, pirospaprika.
Ha minden összetevő belekerült a tálba, meglocsoltam egy kevés zsiradékkal, szerintem a zsír illik a leginkább ehhez az ételhez.
Lefedve, 200 fokos sütőben készre sütöttem, 30-40 perc alatt. A végén levéve a fóliát 10 perc légkeveréssel szép pirosra sült.
Fejes Anikó
elkészítés A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük. A csülköket még meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben és tegyük bele a húst. Pár perc alatt pirítsuk barnára mindkét oldalát, majd alacsonyabb lángon süssük tovább. Adjuk hozzá a felaprított h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót (ha nem konzerv) egy éjszakára beáztatjuk, áztatólevét leöntjük, és jó alaposan megmossuk. Egy lábosba öntjük, és annyi sós vízben, hogy ellepje, megfőzzük (25-30...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk és karikára vágjuk. 2. A kolbászt és a tojást felszeleteljük. 3. A tejfölt az olajjal, a sóval és a pirospaprikával lábosba mérjük és kevergetve fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz