1 kg burgonya
10 dkg húsos szalonna
2 fej közepes hagyma
2 szem paradicsom
4-5 darab paprika, lehet zöld, kápia, csípős vegyesen
2 gerezd fokhagyma
1 szál kolbász
2 kanál zsír
só, pirospaprika
Nézzük, mi kerül bele: kockára vágott burgonya, húsos szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma, felkarikázott kolbász. Ízesítés: só, pirospaprika.
Ha minden összetevő belekerült a tálba, meglocsoltam egy kevés zsiradékkal, szerintem a zsír illik a leginkább ehhez az ételhez.
Lefedve, 200 fokos sütőben készre sütöttem, 30-40 perc alatt. A végén levéve a fóliát 10 perc légkeveréssel szép pirosra sült.
Fejes Anikó
A húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk pár órára a gyros fűszerkeverékkel. Kevés olajon sütjük majd ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már. A tzatziki elkészítése:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, chilit, és a borsot. Ha már érződik a fokhagyma illata, beletesszük a darált húst, és a szeletelt paprikát. Főni hagyjuk, ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Előkészítjük az alapanyagokat: a krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk, és enyhén sós vízben feltesszük főni, valamint keményre főzzük a tojásokat, és megfőzzük a virsliket....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHat tojásos piskótát csinálunk, cukor nélkül: a fehérjéket habbá verjük, hozzáadunk 4 sárgáját, 3 ek joghurtot, a reszelt sajtot, a sót, a zabpehelylisztet (ne nagyon törjük a habo...
Elkészítési idő: fél óra + sütés Nehézség: Könnyű