1 kg burgonya
10 dkg húsos szalonna
2 fej közepes hagyma
2 szem paradicsom
4-5 darab paprika, lehet zöld, kápia, csípős vegyesen
2 gerezd fokhagyma
1 szál kolbász
2 kanál zsír
só, pirospaprika
Nézzük, mi kerül bele: kockára vágott burgonya, húsos szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma, felkarikázott kolbász. Ízesítés: só, pirospaprika.
Ha minden összetevő belekerült a tálba, meglocsoltam egy kevés zsiradékkal, szerintem a zsír illik a leginkább ehhez az ételhez.
Lefedve, 200 fokos sütőben készre sütöttem, 30-40 perc alatt. A végén levéve a fóliát 10 perc légkeveréssel szép pirosra sült.
Fejes Anikó
A spárgákat megpucolom, a végeket levágom, sós, cukros vízben előfőzöm. A rizst és a zöldségeket megpárolom. A petrezselymet, kaprot felaprítom. A spárgákat betekerem a baconba,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karajszeleteket sózd és borsozd meg, majd kevés zsíradékon süsd át őket. Ha kész, tedd félre. A megmaradt zsíradékhoz tegyél még egy kicsit, és dinszteld meg az apróra vágott...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes7 dkg mozzarella, 7 dkg trappista, 5 dkg gorgonzola, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg parmezán, bors. Egy serpenyõbe öntsd bele a tejszínt, majd szórd bele a zúzott fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű