1 kg burgonya
10 dkg húsos szalonna
2 fej közepes hagyma
2 szem paradicsom
4-5 darab paprika, lehet zöld, kápia, csípős vegyesen
2 gerezd fokhagyma
1 szál kolbász
2 kanál zsír
só, pirospaprika
Nézzük, mi kerül bele: kockára vágott burgonya, húsos szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma, felkarikázott kolbász. Ízesítés: só, pirospaprika.
Ha minden összetevő belekerült a tálba, meglocsoltam egy kevés zsiradékkal, szerintem a zsír illik a leginkább ehhez az ételhez.
Lefedve, 200 fokos sütőben készre sütöttem, 30-40 perc alatt. A végén levéve a fóliát 10 perc légkeveréssel szép pirosra sült.
Fejes Anikó
A paradicsom héját lehúzzuk, majd a paprikával együtt felkarikázzuk. A szalonnát vékony csíkokra metéljük, a virslit karikára vágjuk. A tarhonyát az olajon megpir...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a tölteléket: a húst a fűszerekkel és az előre megfőzött rizzsel, az apróra vágott hagymával összekeverjük. A káposztát akkora forró vizes lábasba tesszük, hogy ellep...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KözepesElkészítés: A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük szintén sós vízben. Eközben a hagymát kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk a szalonnát felszeletel...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: Könnyűlkészítjük a nokedlit a lisztből, tojásból és kevés vízből. Enyhén sózzuk. Ha túl sűrű lenne a massza, adjunk hozzá még egy kicsi vizet. Ezt hagyjuk állni kb. 20 percig. Majd zubo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű