1 db közepes kelkáposzta
2 db kis cukkini reszelve héjastól, vagy jó a gomba is
1 db hagyma reszelve
1 gerezd fokhagyma,reszelve
1 db keményebb sajtkrém
2-3 db tojás felverve
só,bors,oreganó,petrezselyem
Panírhoz....liszt,tojás,zsemlemorzsa
Sütéshez: olaj
A kelkáposztának kivágom a torzsáját,forró vízbe téve lejönnek a levelek,kicsit hagyom hogy egyet forrjon,és szépen egyenként kiemelem a vízből.
A lereszelt cukkinit,hagymát,fokhagymát olajra dobom,picit pirítom,ízesítem ,hozzámorzsolom a sajtot,ráöntöm a tojást,összedolgozom.....félreteszem.
A kellevelekről leszedem az erősebb erezetet ,közepébe teszek a cukkinis,sajtos cuccból,mindkét végét behajtom,feltekerem,majd bepanírozom.
Bő ,forró olajban kisütöm,papírtörlőre szedem.
Fogyasztható rizzsel,krumplival....de magában egy öntettel is isteni finom.
Kihűlve pedig még jobb.!
marizei
A házi áfonyaszószhoz kiolvasztjuk az áfonyát és egy lábasban, a barnacukorral, vízzel elkezdjük forralni, majd egy kis teáskanálnyi keményítővel, amit hideg vízben kikevertünk, kb...
Elkészítési idő: 30 percA túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással és egy csomag vanilincukorral. Az így kapott tésztát legalább 25 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet....
Elkészítési idő: 40 percviz, só, újkrumpli
Elkészítési idő: