450 gramm tejföl
burgonya ---- én megfőzöm
½ csésze olvasztott vaj
½ csésze apróra vágott hagyma --- megdinsztelem
A tetejére szórjunk reszelt sajtot és addig süssük, amíg jól meg nem pirul, körülbelül 45 perc
A krumplit mindenki szereti, így ezzel az étellel mellé találni igazából nem nagyon lehet. A különlegessége, hogy nem szokásos étel,hamar kész, nem kell ott állni mellette és laktató is.
Hámozzuk meg a krumplit, sajt reszelőn reszeljük le és készítsük el rá az öntetet:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, a spárgafélék fejét 3-4 cm hosszúságban leválasztjuk, a sípokat felaprítjuk. A sárgarépát és a hámozatlan cukkinit karikákra, a hagymákat apró kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát nem túl sok vízben átmosom, és alaposan kinyomom belőle a vizet. A zsírt vagy olajat az edényben felolvasztom, rászórom a cukrot, és aranyszínű karamellt készítek. Rát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla. A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megpároljuk. Meghámozzuk,karikára szeleteljük egy tűzálló tálba lerakjuk soronként megszórjuk borssal sajttal ismételjük míg el nem fogy,a végén felöntjük anny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű