200 ml tej,
1,5 kávéskanál porélesztő,
170 g vaj,
1 egész tojás
fél teáskanál só,
fél teáskanál cukor,
350 g liszt,
200 g sajt
1 tojássárgája a tészta megkenéséhez
Tegyük a szárított élesztőt és a cukrot, a meglangyosított tejbe. Adjunk hozzá, 1 tojást, sót, 50 g vajat és a 350 g lisztet. Dolgozzuk jól össze, az így kapott tésztát, pihentessük 40 -50 percig, szoba hőmérsékleten. Amikor a tészta megkelt, osszuk el 7 egyenlő részre. A sajtot reszeljük le, adjuk hozzá 120 g vajat és lassú tűzön folyamatosan kavargatva olvasszuk meg. Egy 20 x 25 cm-s tepsit, kivajazunk, kilisztezünk.
Nyújtsuk ki az első darab tésztát, tegyük a tepsibe és kenjük meg a sajtos krémmel, ezután nyújtsuk el a második darab tésztát, tegyük rá a sajtrétegre, erre a tésztalapra is tegyünk az olvasztott sajtból. Mindezt addig folytassuk, amíg a 7 egyenlő részre vágott tésztánk és az olvasztott sajt, el nem fogy. A legfelső lapot, kenjük meg a felvert tojássárgájával, takarjuk le egy fóliával, és pihentessük 20 percig. Melegítsük elő a sütőt és 35 – 40 percig süssük, 180 fokon.
A hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetetlenül lágy és jól k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszedolgozom, pihentetem 20-30 percig. Kinyújtom, megkenem olvasztott vajjal és feltekerem, mint a beiglit, félbehajtom és kelesztem1 órát. Kinyújtom 2 ujjnyi vastagra, berácsoz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá vertem, a tojássárgáját elkevertem a magőrleménnyel, a sóval, a szódabikarbónával és pár csepp citromlével, majd hozzákevertem a felvert tojásfehérjét is. Vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Ramát olvasszuk fel, a legegyszerűbb mikrohullámú sütőben. A liszt köré rakjuk a tehéntúrót, a tejfelt, valamint az egész tojást. A lisztre morzsáljuk az élesztőt, adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű