200 ml tej,
1,5 kávéskanál porélesztő,
170 g vaj,
1 egész tojás
fél teáskanál só,
fél teáskanál cukor,
350 g liszt,
200 g sajt
1 tojássárgája a tészta megkenéséhez
Tegyük a szárított élesztőt és a cukrot, a meglangyosított tejbe. Adjunk hozzá, 1 tojást, sót, 50 g vajat és a 350 g lisztet. Dolgozzuk jól össze, az így kapott tésztát, pihentessük 40 -50 percig, szoba hőmérsékleten. Amikor a tészta megkelt, osszuk el 7 egyenlő részre. A sajtot reszeljük le, adjuk hozzá 120 g vajat és lassú tűzön folyamatosan kavargatva olvasszuk meg. Egy 20 x 25 cm-s tepsit, kivajazunk, kilisztezünk.
Nyújtsuk ki az első darab tésztát, tegyük a tepsibe és kenjük meg a sajtos krémmel, ezután nyújtsuk el a második darab tésztát, tegyük rá a sajtrétegre, erre a tésztalapra is tegyünk az olvasztott sajtból. Mindezt addig folytassuk, amíg a 7 egyenlő részre vágott tésztánk és az olvasztott sajt, el nem fogy. A legfelső lapot, kenjük meg a felvert tojássárgájával, takarjuk le egy fóliával, és pihentessük 20 percig. Melegítsük elő a sütőt és 35 – 40 percig süssük, 180 fokon.
A vajat habosra keverjük a tojással és hozzáadjuk a joghurtot majd a lisztes-sütőporos keveréket. Egynemű tésztává keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a feta sajtot és a darabolt oliv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojást, tejfölt, olajat, majd a felfuttatott élesztővel bedagas...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 150 °C-ra előmelegítjük, a formákat papírral kibéleljük. A száraz alapanyagokat egy villával összekeverjük. A nedves anyagokat egy külön tálban szintén összedolgozzuk. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, belekeverjük a sót, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék tejet. Összegyúrjuk egynemű nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű