menu

Családireceptkönyv.hu

Vajas-sajtos kifli,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1 tk só,
5 dl langyos tej,5 dkg olvasztott vaj
Tetejére: 10 dkg vaj, 30 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


Összedagasztani, pihentetni (nekem egész éjszaka kelt)
Kör alakúra nyújtottam, 12 részre vágtam, megkentem olvasztott vajjal, megszórtam reszelt sajttal, feltekertem, fél órát pihent még, majd megkentem a tetejét vajjal, ráhalmoztam a reszelt sajtot és 220 C-os sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöttem.

Vajas-sajtos kifli,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vajas hajtogatott csiga
Vajas hajtogatott csiga

A tésztát bedagasztjuk. Hagyjuk kelni egy órát. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, nem kell túl vékonyra, mert kenni és utána hajtogatni is kell. Megkenjük 20 deka szobahőmérsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Vajas pogácsa (Bartus Zsuzsa)
Vajas pogácsa (Bartus Zsuzsa)

A lisztet a felfuttatott élesztővel, 2 tojással éa 2 tejföllel kidolgozni + só. Jól kikeverni, jó hólyagosra, majd kinyújtani. A RAMA-t rákenni és megszórni sóval. Összehajtogatn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sajtos-szezámmagos-köményes tallér
Sajtos-szezámmagos-köményes tallér

Elkészítés: Az átszitált sütőporos liszthez adjuk a margarint és az apróra reszelt sajtot, összemorzsoljuk. Ezután adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, a köményt és a szezámmagot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós nyomós
Sós nyomós

A liszttel elkeverjük a reszelt sajtot és az egész köményt és a sót . A margarint felolvasztjuk , belekeverjük a tejfölt a zsírt a vizet és a kevés vízben elkevert élesztőt . A li...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk