50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1 tk só,
5 dl langyos tej,5 dkg olvasztott vaj
Tetejére: 10 dkg vaj, 30 dkg reszelt sajt
Összedagasztani, pihentetni (nekem egész éjszaka kelt)
Kör alakúra nyújtottam, 12 részre vágtam, megkentem olvasztott vajjal, megszórtam reszelt sajttal, feltekertem, fél órát pihent még, majd megkentem a tetejét vajjal, ráhalmoztam a reszelt sajtot és 220 C-os sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöttem.
A tésztát bedagasztjuk. Hagyjuk kelni egy órát. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, nem kell túl vékonyra, mert kenni és utána hajtogatni is kell. Megkenjük 20 deka szobahőmérsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a felfuttatott élesztővel, 2 tojással éa 2 tejföllel kidolgozni + só. Jól kikeverni, jó hólyagosra, majd kinyújtani. A RAMA-t rákenni és megszórni sóval. Összehajtogatn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az átszitált sütőporos liszthez adjuk a margarint és az apróra reszelt sajtot, összemorzsoljuk. Ezután adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, a köményt és a szezámmagot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elkeverjük a reszelt sajtot és az egész köményt és a sót . A margarint felolvasztjuk , belekeverjük a tejfölt a zsírt a vizet és a kevés vízben elkevert élesztőt . A li...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű