90 dkg pulykamell filé, vagy csirke mell
1 kávés kanál só
0,5 kávés kanál őrölt bors
3 tojás
5 dkg liszt
20 dkg trappista sajt
10 dkg sonka vékonyra szeletelve
10 dkg bacon
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk és beleszórunk kevéske borsot. A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük. A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a jénaiba/tepsibe rakjuk egymás mellé. Megszórjuk sajttal, befedjük a sonka szeletekkel, majd rárétegezzük a többi húst, sajtot, sonkát addig, amíg el nem fogynak a szeletek (Nekem 3 réteg hús lett.). A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal. Alufóliával lefedve 200 fokon 50 percet puhítjuk hőlég keveréssel, majd a fóliát levéve további 25 percet pirítjuk. Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.
A száraz májat bekenjük a mustárral alaposan és ezután lisztbe mártjuk és megforgatjuk. A májat csak a szélén fogd meg vagy inkább csak csípd meg mert különben a mustár lejön róla....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejfölt és belekeverjük a tejszínt. A reszelt eme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, karikákra vágjuk. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megkenjük ecetes tormával. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre vágjuk. Minde...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat, liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz, és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a húst. Amikor a húskockát bele...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű