90 dkg pulykamell filé, vagy csirke mell
1 kávés kanál só
0,5 kávés kanál őrölt bors
3 tojás
5 dkg liszt
20 dkg trappista sajt
10 dkg sonka vékonyra szeletelve
10 dkg bacon
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk és beleszórunk kevéske borsot. A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük. A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a jénaiba/tepsibe rakjuk egymás mellé. Megszórjuk sajttal, befedjük a sonka szeletekkel, majd rárétegezzük a többi húst, sajtot, sonkát addig, amíg el nem fogynak a szeletek (Nekem 3 réteg hús lett.). A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal. Alufóliával lefedve 200 fokon 50 percet puhítjuk hőlég keveréssel, majd a fóliát levéve további 25 percet pirítjuk. Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.
vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolok egy kanál víz hozzáadásával--/a víz gőzzel távoznak azok az anyagok ami bántja az epét és a gyomrot../beleteszem a ketté vágott combokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPirítsuk le olajon a finomra vágott hagymát, s ha már aranylik, dobjuk rá a felkockázott paprikát és paradicsomot - e kettő egyébként akár ki is hagyhatjuk. Húzzuk le a tűzről a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belef...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát felszeleteljük és megdinszteljük, hozzáadjuk a felvagdosott húst is. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kiolajozott, hőálló edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű