90 dkg pulykamell filé, vagy csirke mell
1 kávés kanál só
0,5 kávés kanál őrölt bors
3 tojás
5 dkg liszt
20 dkg trappista sajt
10 dkg sonka vékonyra szeletelve
10 dkg bacon
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk és beleszórunk kevéske borsot. A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük. A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a jénaiba/tepsibe rakjuk egymás mellé. Megszórjuk sajttal, befedjük a sonka szeletekkel, majd rárétegezzük a többi húst, sajtot, sonkát addig, amíg el nem fogynak a szeletek (Nekem 3 réteg hús lett.). A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal. Alufóliával lefedve 200 fokon 50 percet puhítjuk hőlég keveréssel, majd a fóliát levéve további 25 percet pirítjuk. Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.
A mártás A répákat és a hagymát megpucoljuk, és közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Só, kevés bors, 4-5 babérlevél, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, aztán sózzuk borsozzuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a hússzeleteket, aztán rákarikázzuk a póréhagymát. Felöntjük a borral, a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirke szárnyakat a porcoknál elvágjuk. A szárny középső és comb részét megsózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott zellerszárat és be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legjobb, ha egy paella serpenyőt használunk, de ha nincs, akkor wok vagy ami magasabb peremű, mert elég nagy mennyiség lesz. A csirkecombfilét feldaraboljuk kockákra, majd olajo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű