Családireceptkönyv.hu

Vegán mákos krémes recept--Simon Ági


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
50 dkg fehér tönkölybúza liszt
30 dkg Alsan növényi vaj
1 cs. sütőpor
1 cs. vanilia
10 dkg porcukor, pici tiszta só
1 db citrom héjja, és leve
A fenti adagot simára összegyúrtam, és megsütöttem a mákos töltelékkel együtt. Kihülés után egyenletesen eloszlattam rajta a sárga krémet .A legtetejére felvert növényi habot kentem, és nyers kakaó port szórtam.
Csak óvatosan kóstolgatni, mert függőséget okoz!

Máktöltelék:

50 dkg finomra darált mák
25 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
4 dl tej /kb /
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál házi baracklekvár

Sárga krém:
4 dl növényi tejben 4 ek. lisztet felfőztem.Ameddig kihült 1 cs vanilia ízű pudingport, izlés szerint nádcukrral, és 4 dl. növényi tejjel megfőztem . Mikor a puding is kihűlt összekevertem a kettőt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Flódni--sütés nélkül
Flódni--sütés nélkül

A datolyát legalább 30 percre langyos vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, aprítóban pépesítjük, majd összekeverjük a darált dióval. A diós krémhez is áztatjuk a datolyát. Lecsöpögtetj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta:
Sült édesburgonya céklasalátával
Sült édesburgonya céklasalátával

Az édesburgonyákat megpucoljuk, közepes hasábokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk rozmaringgal, majd sütőben megsütjük. Céklasaláta:...

Elkészítési idő: 30-45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Keleties csicseriborsós egytálétel
Keleties csicseriborsós egytálétel

A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk már az elején. Egy kis darab gyömbért reszelünk hozzá. Jöhetnek a fűszerek: pirospaprika, ró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol fasírozott
Karfiol fasírozott

Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. A hagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk. Amikor a karfiol kihűlt, összekeverjük a fűszerekk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk