ozzávalók:
20 dkg mascarpone
3 tojás
10 dkg étcsokoládé
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a mascarponét és a tojások sárgáját is hozzákavarjuk. A csokoládés keveréket a tojáshabhoz adjuk. Tetszés szerint adhatunk hozzá egy kevés kávé, vagy más aromát is. A tésztát egy kisebb lekapcsolható oldalú formába öntjük. Egy tepsibe ujjnyi vizet öntünk és beleállítjuk a formát. Ha tartunk tőle, hogy a forma átengedi a vizet, a külsejét csomagoljuk alufóliába. 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk, de tejszínhabot, vagy gyümölcsöket is adhatunk mellé
Az internet kedvence lett a recept, de megértjük, mert kipróbáltuk és lenyűgözött minket is! Gyümölcsökkel tálalva a legjobb!
Verd fel a tojásokat. A mákot keverd össze az eritrittel, a reszelt almával és az apró kockára vágott citromhéjjal (vagy olajjal), majd add hozzá a vizet. Simítsd a tésztát egy sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyés alapot megkenjük, a krém felével rárakjuk sorba a kekszet és megkenjük a maradék krémmel. Tetejére ½ dl tejszínt felverünk és a pudingos krémre kenjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A tészta összetevőit összegyúrtam, és kibéleltem vele egy piteformát. 2. Beleszórtam az almát, kb. 1 kis marék diót, meghintettem fahéjjal és szegfűszeggel. 3. A krémet kike...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tejben a búzadarát megfőzzük jó sürüre -hagyuk hülni -elkészitjük a tesztát -mindent összekeverünk -sütőpapiros tepsibe szépen elsimitjuk vigyázva hogy egyenletesen legyen a...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes