Családireceptkönyv.hu

Húsos lepény, a régi jó falusi recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

40 dkg liszt,
15 dkg zsír,
1 pohár tejföl,
0,75 kg húsból főzött pörkölt,
1 tojás,
fűszerek ízlés szerint,
só.

Elkészítés:


A lisztből, zsírból, sóból, és annyi tejfölből, hogy gyúrható legyen, lepénytésztát készítek. Két cipóra osztom, és pihenni hagyom. Az első cipót kinyújtom, kizsírozott piteformába, vagy tepsibe teszem, és félig megsütöm. Ezután rákenem a ledarált pörköltet, levével és egy kevés tejföllel ízesítve. Beborítom a másik cipóból nyújtott tésztával. Megkenem tojással, villával megszurkálom. Előmelegített sütőbe, az alsó rácsra teszem, és közepes lángon sütöm. Ha a teteje piros, kész. Hidegen vágom fel, de éles késsel forrón is szeletelhető. Így még finomabb.

Trükkök, tippek, praktikák:


Laktató étel, ünnepi alkalmakra is remek választás! Csak nagy adagot érdemes készíteni belőle!

Húsos lepény, a régi jó falusi recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar RAKOTT KARFIOL
RAKOTT KARFIOL

A darált húst az oliva olajon megpároljuk, fűszerezzük: piros paprika, ételízesítő, majoránna, fokhagyma. Mikor kész hozzáadjuk a zabpelyhet, összekeverjük és lefedve 5percig pihen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai Penne
Bolognai Penne

A tésztát a szokásos módon forró, sós, olajos vízben készre főzöm. A szósz: 3-4 evőkanálnyi olajat forrósítok, majd a szeletekre vágott hagymát üvegesre pirítom benne, majd hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
PERFEKT GŐZGOMBÓC MÁKKAL ÉS VANÍLIASZÓSSZAL
PERFEKT GŐZGOMBÓC MÁKKAL ÉS VANÍLIASZÓSSZAL

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nándor
Gomba paprikás pirított hagymás galuskával
Gomba paprikás pirított hagymás galuskával

Gombapaprikás: A felengedett vargányát felszeleteljük és forró száraz serpenyőben, só nélkül jó erősen lepirítjuk és félretesszük. Ezt megismételjük a nagyobb darabokban hagyott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk