zzávalók:
4 dl víz
2 húsleves kocka
1 gerezd zúzott fokhagyma
120 g quinoa
2 nagy sült csirkemell – kis kockákra vágva
1 nagy lilahagyma, felkockázva
1 nagy zöld paprika, felkockázva
60 g Kalamata ovívabogyó (felvágva)
60 g darabosabb feta sajt
30 g felszeletelt petrezselyem
30 g felszeletelt metélőhagyma
fél teáskanál só
1 dl friss citromlé
1 evőkanál balzsamecet
30 g olívaolaj
A vizet felforraljuk a húsleves kockákkal és a fokhagymával. Belekeverjük a quinoa-t, csökkentjük a tűzhelyen a hőfokot. Lefedve lassú tűzön főzzük, amíg a quinoa meg nem puhul és fel nem szívja a vizet. (Kb. 15-20 percet fog igénybe venni.) Kivesszük a fokhagymát és a quinoa-t egy nagy tálba öntjük.
Belekeverjük a csirkemellet (ha hússal készítjük), a lilahagymát, a paprikát, az olívabogyót, a feta sajtot, a petrezselymet, a metélőhagymát és a sót. Meglocsoljuk citromlével, balzsamecettel és olívaolajjal. Egyenletesen elkeverjük az egészet. Nagyszerű melegen tálalva, de hidegen is.
Könnyen elkészíthető saláta, amit akár magában, akár csirkemellel is fogyaszthatunk.
Azonos méretű reszelőn reszeltem le a káposztát, répát és a hagymát. Majd meghintettem kevés sóval, és cukorral. Összekevertem a majonézt a tejföllel, és ezzel vegyítettem a salátá...
Elkészítési idő:A káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...
Elkészítési idő:További hozzávalók a majonézes céklához: 4 ek majonéz 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál citromlé 1 evőkanál mustár Fehérbors, só 10 dkg dió, durvára törve A fenti hozzávalókból ö...
Elkészítési idő: